7 tracks: één voor elke dag van de week

Peter Güldenpfennig | 1 mei 2014
headlines


Een week werk of school kan lang duren als het nog maar maandag is. Gelukkig is er muziek om de dagen dat het even niet lekker gaat dragelijk te maken. We zetten zeven tracks voor je op een rij, een voor elke dag van de week.

Maandag

New Order - 'Blue Monday'

We beginnen de week met de best verkochte 12”-single allertijden. 'Blue Monday' van New Order was een voorbode voor de housecultuur die midden jaren '80 ontstond. Deze 4-to-the-floor knaller uit 1983 mag dan de best verkochte 12”-single allertijden zijn, het toen hypermoderne floppydiskdesign van de hoes kostte meer geld dan het opleverde. Zoals de film 24 Hour Party People goed laat zien.

Dinsdag

Nico Purman - 'Tuesday'

Op dinsdag is de motor inmiddels goed gesmeerd, tijd om wat snelheid te maken. Niet té snel overigens, dus een speedcoreplaat zit er niet in, je moet immers nog een hele week meekunnen! Techno voldoet echter prima, dus is 'Tuesday' van Nico Purman een fijne keuze om je door de tweede werkdag te lozen. De kale beats, industriële reverbed percussie en en ijle synths dwingen je om van je reet te komen en iets te maken van deze week. Een heerlijke plaat voor iedere dag in de week, maar vooral welkom op dinsdag!

Woensdag

Moodymann - 'Wednesday Night People'

Waarom wachten tot vrijdagavond om uit te gaan? Ook woensdagnacht is een prima gelegenheid uit je dak te gaan, en Kenny Dixon aka Moodymann denkt er net zo over. Er zijn nog wel twee dagen werk of school te gaan voor het weekend is, dus de muziek mag niet te uitbundig zijn. Daarom is de jazz-achtige deephousetrack 'Wednesday Night People' een perfecte track om de week in tweeën te breken. Hiermee kun je toch alvast het weekend proeven zonder dat je als een zombie op donderdag op je werk of in de schoolbanken zit.

Donderdag

Daniel Atari - 'Throwback Thursday'

De werkweek loopt bijna ten einde en aan de horizon schreeuwt vrijdagavond je al toe. Tijd om er even wat stevigere muziek in te gooien met 'Throwback Thursday van Daniel Atari. Deze progressive trancetrack heeft naast een heerlijke melodieuze sound en een stevig geluid (maar niet té stevig) nog iets voor zich spreken. Want met een titel als 'Throwback Thursday' kun je in dit social media-tijdperk weinig fout doen, toch?

Vrijdag

Dub Tesla - 'Friday'

Ah, vrijdag, die heerlijke dag vol plannen wat je dat weekend gaat doen. Daar past een veelzijdige track bij die alle kanten opschiet. Dus trekken we Dub Tesla's 'Friday' uit de kast. Snelle drum 'n bass en eindigend in stevige dubstep in combinatie met freaky synths is dit de perfecte weekendopener. Hard draaien, want het weekend is gearriveerd!

Zaterdag

Whigfield - 'Saturday Night'

Het is zaterdag en wellicht heb je een kater van gisteravond. En vanavond moet je weer... Geen nood, laat de Spaanse zangeres Whigfield je moed inzingen. Hartstikke fout natuurlijk, maar fout is goud! Daarbij levert het vrolijke nummer de perfecte mood om, als de avond is gevallen, aanstalten te maken om richting de club te gaan.

Zondag

Franko Ovalles & HME - 'Sunday'

Zondag is een dag die je nogal eens een dubbel gevoel geeft. Aan de ene kant is die vrije dag lekker, maar het vooruitzicht op de maandag is alles behalve fijn. Daarom is de progressive housetrack 'Sunday' van Franko Ovalles ook een goede track om de week mee af te sluiten. De vrolijke melodieën en het lekkere tempo zorgen ervoor dat je het weekend met een positieve noot kan afsluiten. Laat die week maar komen dus!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws