Tomorrowland 2014 gaat door en krijgt twee weekenden

Peter Güldenpfennig | 8 mei 2014
headlines


Na een onzekere periode waarin de organisatie niet zeker wist of de plannen voor twee weekenden Tomorrowland wel doorgang kon vinden heeft de rechter gesproken: Tomorrowland gaat door en mag twee weekenden het festival organiseren.

Tomorrowland kreeg een groep omwonenden tegen zich toen bleek dat het festival twee weekenden in plaats van het gebruikelijke één weekend wilde organiseren. De bewoners stapten naar de rechter met als voornaamste klacht de overlast die het festival de bewoners zou geven. De advocaat van de omwonenden voerde ook aan dat Tomorrowland de diverse benodigde vergunningen niet op orde zou hebben. Dit werd door Tomorrowland zelf als door de gemeenten Boom en Rumst tegengesproken. Ook kreeg het festival steun van veel bedrijven die op financieel gebied baat hebben bij doorgang van het festival.

De rechter is niet meegegaan in het verhaal van de omwonenden en heeft hun klachten ongegrond verklaard. De rechter oordeelde dat de buurtbewoners zelf de noodzaak van een kort geding hebben gecreëerd door in december al op de hoogte te zijn van de plannen, maar pas drie maanden later naar de rechter te stappen.

De buurtbewoners kunnen nog wel in beroep gaan, maar mogelijk kan de zitting hiervan pas plaatsvinden na Tomorrowland.

Wil je op de hoogte blijven van alles aangaande Tomorrowland en alle info krijgen die je nodig hebt om optimaal van Tomorrowland te genieten? Schrijf je dan in voor onze digitale Tomorrowland-special! Deze is geheel gratis en staat boordevol informatie, interviews en achtergrond artikelen. Om deze te ontvangen ga je hierheen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws