Partyoverzicht [28, 29, 30 en 31 mei]

Nikki Veerbeek | 28 mei 2014
headlines


We mogen ons opmaken voor een weekend dat twee dagen langer telt. De agenda barst dan ook weer van de feestjes. Clublife zet ze voor je op een rij.

prspct xl 19

Woensdag 28 mei

Het weekend goed inluiden doe je in Rotterdam of Den Haag. Voorwaarde is wel dat je het niet erg vindt dat er hardere beats uit de speakers klinken. In de Maassilo is er een indoor festival met de naam Prspct XL 19, waar hardcore drum ’n bass, hardcore, industrial breakcore, jungle, dubstep en IDM tot in de vroege uurtjes de klok slaan. Van 22.00 tot 07.00 uur wordt een heel blik met artiesten opengetrokken op vijf area's.

Het razend populaire concept Freestyle Maniacs reist af naar Den Haag om Paard van Troje van 23.00 tot 04.00 uur op zijn kop te zetten. Ze nemen Luna, Darkraver, The Viper en Gizmo met zich mee.

Citymoves den boschDonderdag 29 mei

Die dag erna is het Hemelsvaartdag. Net zoals vorig jaar trekken organisatoren weer alles uit de kast om het vrije volk naar hun festiviteiten te trekken. De weervoorspellingen voorspellen voorlopig weinig goeds, maar het zou niet de eerste keer zijn dat Piet en co het niet bij het juiste eind hebben. Stiekem hopen we nog steeds op een zonnetje bij Citymoves, een geliefd concept dat in verschillende steden opduikt. Nu is het de beurt aan Den Bosch en daar zijn niet de minste dj's voor opgetrommeld, bijvoorbeeld Julian Jordan, Dannic, Vato Gonzalez en Chocolate Puma.

Verder die dag: het Dystopsia Festival in Borsbeek en Festivaart in Silvolde. 

1901174_247883025391123_383923712_nVrijdag 30 mei

Vrijdag, normaliter de dag waar half Nederland reikhalzend naar uitkijkt, nu het teken dat de helft van je weekend er alweer op zit. Die pijn kun je verzachten bij het Diynamic Festival in het Amsterdamse Bos. Deephouseliefhebbers halen hun hart op bij dit festival in Amstelveen, die terugkeert naar Hollandse bodem nadat de editie in 2013 een doorslaand succes was. Labelbaas Solomun is de headliner.

1978840_10151962302263693_925794802_n

Zaterdag 31 mei

Knaller van de zaterdag is Emporium - The Roman Empire, dat voor de tiende keer neerstrijkt op recreatieplas Berendock in Wijchen. Het decor is geïnspireerd door het Romeinse Keizerrijk, terwijl een leger aan goede artiesten beats door de boxen raast. Dat het festivalseizoen in volle bloei is kunnen we zien aan de het flinke aanbod aan events in de buitenlucht op zaterdag. Er is voor ieder wat wils. Gaat je hart sneller kloppen van techno, moet je zijn bij het 909 festival in het Amsterdamse Bos of het Edit Festival aan de Veerplas in Haarlem. Intents Festival is meer voor de hardstyle- en hardcorefans en meerdere stijlen komen samen bij de Dance Experience XL in het Groningse Stadspark, Summer Energy in Amstersfoort en Eclectival te Emmeloord.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws