5 covers van dancetracks die je moet checken

Peter Güldenpfennig | 3 juli 2014
headlines


Hoewel je misschien denkt dat dance zich minder goed leent om te coveren en meer om simpelweg te samplen, worden er wel degelijk covers van dancetracks gemaakt. En dan bedoelen we dus niet een 'kijk, ik weet ook hoe Fruityloops werkt'-cover, maar echt unieke herinterpretaties van bekende tracks. We zetten vijf opvallende covers voor je op een rij.

ThePianoGuys

Zij coveren: David Guetta – 'Titanium' (feat. Sia)

ThePianoGuys (wat een vreselijke naam...) hebben David Guetta onderhanden genomen. Niet zomaar, want deze klassieke versie van 'Titanium' gaat gepaard met Faure's 'Pavane' en dat klinkt heel goed. Ook de mooi gefilmde videoclip is noemenswaardig.


Ji-Sook Yim

Zij covert: Hardwell – 'Spaceman'

Hoewel Hardwell 'Spaceman' zelf graag wat bombast meegeeft, zoals hij bijvoorbeeld op Ultra Music Festival 2013 deed, is de spaarzame versie op piano van Ji-Sook Yim ook erg tof. Sterker nog, opeens horen we hoe vet het origineel is. Niet dat deze piano-cover slecht is, maar simpelweg omdat deze laat horen hoe sterk de track is.


Ashanti Floyd

Hij covert: Avicii ft. Aloe Blacc – 'Wake Me Up'

De zomerhit van vorig jaar krijgt een nieuwe dimensie met deze vette vioolcover van Ashanti Floyd. Gaaf ook om te zien hoe hard hij zelf uit zijn dak gaat. En die solo aan het einde, geweldig!


Ismael Dorado

Hij covert: Martin Garrix – 'Animals'

Deze gast MOET gewoon een keer gevraagd worden door Garrix om dit live uit te voeren wanneer hij ergens draait. We geven toe, je het klinkt een beetje wacky en hij zit er qua timing weleens naast, maar die geweldige solo die hij aan het begin van de track weggeeft zit op niveautje Candy Dulfer. Heel vet!


George Mav

Hij covert: Armin van Buuren/W&W – 'Ping Pong'/'Bigfoot'

In ons hoofd was het niet mogelijk, maar George Mav bewijst dat het kan: een pianocover van Armin van Buuren's 'Ping Pong'. Hij covert overigens niet enkel 'Ping Pong' maar maakt er ook nog eens een in de dance oh zo populaire mash-up van W&W's 'Bigfoot'.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws