Dancefloat vraagt faillissement aan, feest gaat niet door

Peter Güldenpfennig | 4 juli 2014
headlines


Op zaterdag 5 juli zou de eerste editie van Dancefloat plaatsvinden. Heb je hiervoor kaarten aangeschaft dan hebben we slecht nieuws voor je: op het laatste moment heeft de organisatie bekendgemaakt dat het evenement niet doorgaat.

De kaartverkoop van het evenement bleef achter bij de verwachting. De organisatie meldt dat 'de financiële middelen ontbreken om alle kosten welke verband houden met het evenement te betalen.'

Inmiddels heeft de organisatie het besluit genomen faillissement aan te vragen. Volgens RTV Rijnmond meldde de organisatie vorige week nog dat er ruim 6000 kaarten waren verkocht, terwijl dit volgens de advocaat die het faillissement begeleidt maximaal 2800 kaarten zijn.

Tijdens Dancefloat zou in de haven van Rotterdam een groots dance-evenement gehouden worden met onder andere dj Chuckie. Dit zou plaatsvinden op- en om het water. Hoe en of kaarthouders hun geld terugkrijgen is nog niet bekend. Op de website van Dancefloat valt te lezen dat het 'geen zin heeft om te bellen of te mailen' en dat er een curator wordt aangesteld die de afhandeling verder verzorgt. Dinsdag volgt verdere uitleg aan diegenen die al een kaart hebben.

Wij hebben ook even gebeld met de advocaat van Dancefloat BV, en die drukte ons nogmaals op het hart om te melden dat bellen of mailen naar de betrokken organisaties bij Dancefloat geen enige zin heeft. Tevens acht hij de kans klein dat tickethouders het betaalde bedrag terugkrijgen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws