Voor wie speel jij: Resistance of Enlighted?

Eveline Meijer | 23 juli 2014
headlines


Ingress, een MMOG die zich in een andere realiteit afspeelt, was tijden alleen beschikbaar op Android. Nu is dan eindelijk de game ook beschikbaar op iPhone en andere Apple-apparaten.

Gameplay

Ingress draait om twee strijdende groepen: de Resistance en de Enlighted. Deze twee fracties hebben verschillende visies over exotische materie, die door aliens genaamd Shapers op aarde is gebracht. De Enlighted geloven dat de mensheid door deze materie een hoger bewustzijn kunnen bereiken. De Resistance denken dat de aliens op deze manier de mensheid willen controleren en proberen dit te voorkomen.

In het spel zitten verschillende portals die je moet overnemen. Door deze te veroveren, velden te creëren of de velden van de tegenstander te vernietigen, verdien je punten waarmee je niveau en dat van je wapens stijgt.

Je hebt nodig

Voor het spelen van de game heb je een smartphone/tablet met GPS en internet nodig. De game biedt je een kaart aan, gebaseerd op Google Maps, waarop jij en je directe omgeving worden weergegeven. Er bestaat een community op Google+, maar je kunt ook met je medespelers in contact komen via de chat in de app.

Ingress is verkrijgbaar op Android en iOS.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws