Kimd: Camera-app voor partygangers

Peter Güldenpfennig | 31 juli 2014
headlines


Hoe irritant: sta je lekker te feesten, zit er weer iemand recht voor je neus met z'n smartphone het feest te filmen of volop te fotograferen. Geen probleem natuurlijk, behalve dan dat het licht van de smartphone recht in je gezicht schijnt. Enter Kimd, een camera-app speciaal voor festival- en partygangers.

'Be Kimd'

Het idee achter de app is een concertvriendelijke ervaring voor jou en je medebezoekers. Geen felle schermpjes in je gezicht of flitsers die je verblinden, maar toch kunnen fotograferen en filmpjes maken. Kimd schakelt de flitser van je smartphone uit en dimt het scherm, zodat je andere bezoekers en de artiesten niet stoort. Het motto achter de app is dan ook 'Be Kimd'. Bij het openen van de app wordt de helderheid van het scherm verlaagd naar tien procent en verschijnt er een doorzichtige zwarte laag over het beeld om het scherm nog meer te dimmen.

Kimd

De interface is simpel ingericht en licht genoeg zodat je wel nog ziet wat je doet. Je drukt één keer op het scherm om scherp te stellen, een druk op de virtuele knop maakt een foto en als je deze langer indrukt start je een video-opname. Je hebt keuze om de foto's in de standaard foto's-app te bekijken, of de ingebouwde gallerij te gebruiken.

De app is momenteel alleen nog beschikbaar voor iOS, maar een Android versie is onderweg. Meer informatie over de app vind je op de officiële website.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws