Om/One is de eerste in de lucht zwevende speaker

Eveline Meijer | 14 augustus 2014
headlines


Voor het eerst is er een speaker die in de lucht zweeft: de Om/One. Het is een draadloze bluetooth-speaker en zweeft boven een magnetische plaat. Door middel van crowdfunding probeert ontwikkelaar Om Audio $100.000 bij elkaar te krijgen.

Om/One

Volgens de ontwikkelaars van de Om/One kent de speaker praktisch geen storing van buitenaf, juist omdat de ronde speaker in de lucht zweeft. Het zweven gaat via een magnetisch veld: de speaker zweeft een paar centimeter boven een magnetische plaat. De Om/One werkt via bluetooth 4.0 en werkt via een afstand van maximaal tien meter. Ook zit er een microfoon in de speaker, dus is het mogelijk om het apparaat als telefoon te gebruiken. Verder is de Om One draagbaar en heeft hij een batterijduur van 15 uur. Er komen diverse varianten van de Om/One: een zwarte, een witte en een discoversie.

De zwevende speaker is inmiddels te bestellen. Via crowdfunding probeert het bedrijf in totaa $100.000, ómgerekend bijna €75.000, bij elkaar te krijgen. Als je $179,- (€133,93) betaald, heb je de speaker alvast besteld. Deze crowdfunding-actie loopt 50 dagen. Na deze actie kost de speaker $199,- (€148,85). Vanaf november of december worden de eerste speakers verstuurd naar mensen die hem besteld hebben. Als je voor 1 september besteld, heb je de Om/One in januari 2015 binnen. Alles bestellingen na deze datum komen in februari 2015 binnen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws