5 opvallende, bizarre en unieke clubs

Peter Güldenpfennig | 18 augustus 2014
headlines


Fotografie: The Cool Hunter.

Een avond clubben is tof, maar zo nu en dan zoek je eens wat anders. We hebben een lijstje gemaakt van vijf bijzondere clubs die het bezoeken waard zijn, al is het maar om te zeggen dat je er geweest bent.


The Miniscule of Sound

Waar: op festivals wereldwijd

Miniscule of SoundThe Miniscule of Sound presenteerde zich ooit als de kleinste mobiele club ter wereld, hoewel er inmiddels een nog een kleinere club bestaat, en opende in 1998. De club gaat grote festivals af waar maximaal acht bezoekers een kijkje kunnen nemen binnen. Meer mensen passen er nu eenmaal niet in.

The Miniscule of Sound is natuurlijk een parodie op The Ministry of Sound, wat je ook kunt zien aan het logo. The Ministry of Sound was hier niet blij mee en zij stapte naar de rechter in 2001. Gelukkig wisten beide partijen tot een overeenkomst te komen en zo tref je de club nog steeds aan op festivals wereldwijd.


Subsix

Waar: De Maladiven

Subsix is onderdeel van het Niyama resort en bevindt zich op Dhaalu Atoll. De club bereik je door een lift te nemen die je zes meter (vandaar de naam) onder de oppervlakte van de oceaan brengt. De club is stijlvol en classy en geregeld doen internationale dj's de club aan.

Subsix

Natuurlijk is er veel glas gebruikt zodat je kunt genieten van al het onderwaterleven om je heen. Ook als het donker wordt trouwens, want de club heeft speciale spots geïnstalleerd die je altijd een mooi zicht geven op het omliggende koraal.


The Beautiful Room

Waar: Dallas, USA

Eigenlijk hoort deze club niet in dit rijtje thuis aangezien we er praktisch geen informatie over kunnen vinden en dit ook letterlijk een club is waar je lid van wordt, geen nachtclub dus. Toch, de club is te bijzonder om niet genoemd te worden. The Beautiful Room werd rond 2006 opgericht door ene Chris Martini. Om het te bezoeken diende je je in te schrijven op thebeautifulroom.com en moest je vier duidelijk foto's van jezelf opsturen. De clubeigenaren bepaalden dan of je mooi genoeg was om lid te mogen worden. Hier ging echter nog wel een dertig minuten durend telefoongesprek aan vooraf, een soort sollicitatiegesprek. Dan betaalde je dertig dollar per maand en vervolgens mocht je clubavonden bezoeken waar speciale VIP-ruimtes voor Beautiful Room-leden waren gereserveerd.

De club is vreemd genoeg van de aardbodem verdwenen. Wellicht waren de clubeigenaren te kritisch? Of misschien is iedereen gewoon te lelijk.


Club 4 Climate

Waar: Londen, Engeland

Club 4 Climate

Club 4 Climate is de allereerste eco-club ter wereld met als doel jongeren bewust maken van klimaatissues. Het gehele interieur bestaat uit gerecycled materiaal, plasmaschermen in de club krijgen stroom via windturbines en dansvloer effecten worden gegenereerd door de energie die vrijkomt van dansende mensen in de club. Overigens is een dansvloer die beweging omzet in energie al eens eerder gedaan, namelijk in het ter ziele gegane Club WATT in Rotterdam.


China Doll

Waar: Beijing, China

In het Sanlitus-district in Beijing bevindt zich China Doll, een unieke club waar het gecombineerde werk van zes Chinese kunstenaar de gehele inboedel vormt. Hoewel de vele felle kleuren dankzij de verlichte installaties op je af lijken te komen, heeft de club ook iets heel gemoedelijks. Oké, je wilt hier niet elke zaterdag zitten, maar daar is de club ook duidelijk niet voor bedoeld. Zie het als een nachtelijk museumbezoek.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws