Gezichtsbikini is de nieuwe rage in China en de VS

Eveline Meijer | 19 augustus 2014
headlines


Een soort bivakmuts over je gezicht als je gaat zwemmen, in China is het een rage. De gezichtsbikini, zoals het ding wordt genoemd, wordt ook opgepikt in de Verenigde Staten. De bedoeling is dat je niet bruin wordt, maar wel kunt gaan zwemmen. Of deze rage ook overslaat naar Nederland blijft de vraag.

Bivakmuts

De gezichtsbikini is inmiddels in verschillende kleuren te krijgen. Van simpel zwart naar felle tinten en leuke printjes, alles is mogelijk. De zwemkleding heeft gaten voor de ogen, neus en mond, waardoor het lijkt op een bivakmuts. Het grootste voordeel? Je verbrandt niet en wordt niet bruin. Ook voor onzekere vrouwen zou de gezichtsbikini perfect zijn: niemand ziet je gezicht dus je kunt zonder je te schamen voor eventuele zwembandjes over het strand lopen, geen hond die je herkent. De bikini is vanaf $16,- (€11,98) te koop via Amazon en andere websites. In Nederland is de gezichtsbikini nog niet gespot, maar misschien komt dat nog. De zon laat zich hier dan niet heel vaak zien, aan lelijke mensen in Nederland hebben we in ieder geval geen gebrek.

Statussymbool

In China was het vroeger een statussymbool om zo wit mogelijk te zijn. Als je op het land werkt, word je bruin. Mensen die blank zijn, hoeven dus niet te werken en hebben een hogere status. Dit betekent ook dat je personeel hebt om op het land te werken en het zelf dus niet hoeft te doen. Bij de oudere dames in China is dit modebeeld blijven hangen. Naar het strand gaan is het nieuwe statussymbool, dus hier doen ze graag aan mee. Maar dan wel zonder bruin te worden. Wat doe je dan? Een masker over je gezicht heen zodat je geen bruine huid krijgt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws