De tien best betaalde dj’s van 2014

Eveline Meijer | 20 augustus 2014
headlines


Als dj heb je geen armoedig bestaan, deze jongens verdienen grof geld. Maar hoeveel dan precies? Forbes maakt ieder jaar een lijst van de best betaalde dj’s en daar staan niet altijd de mensen in van wie je het verwacht. Zo staat de huidige nummer 1-dj van de wereld, Hardwell, in deze lijst 'slechts' op plaats 11. In ieder geval, hier de top 10 van dj's die dit jaar in ieder geval goed kunnen eten!


1. Calvin Harris - $66 miljoen

Onbekend is hij niet, maar de meeste Nederlanders hadden waarschijnlijk niet gedacht dat hij de lijst aan zou voeren. Met meer dan 125 optredens in het afgelopen jaar en samenwerkingen met Rihanna en Kesha heeft Calvin Harris een hoop geld verdiend. Een hele hoop.

2. David Guetta - $30 miljoen

Dit klinkt al wat logischer in onze oren. De afgelopen tijd werkte deze dj samen met Britney Spears en Lady Gaga. Ook ging hij op tour met Rihanna naast eigen tours en hij had natuurlijk ook nog een residency op Ibiza. Met David gaat het wel goed, in ieder geval financieel.

3. Avicii - $28 miljoen

Deze 24-jarige Zweedse dj had in 2013 het beste jaar van zijn carrière met zijn debuutalbum True. Het nummer 'Wake Me Up' ging meer dan 4 miljoen keer over de toonbank in Amerika. Die derde plek is dus niet heel vreemd.

3. Tiësto - $28 miljoen

Helaas voor Avicii moet hij zijn derde plaats delen met Tiësto. Deze veteraan heeft sinds dit jaar een residency bij Hakkasan in Las Vegas en ja, dat betaalt zich uit.

5. Steve Aoki - $23 miljoen

Dit jaar staat Steve Aoki voor het eerst in de top vijf van best betaalde dj’s. Dat mag ook wel: hij deed 277 shows, soms wel drie op een dag. Dit naast het runnen van zijn Dim Mak-label en diverse andere zaken als een kledinglijn.

6. Afrojack - $22 miljoen

Zijn eerste album is eindelijk uit en daar is hij blij mee. In het afgelopen jaar deed hij zo’n 150 shows en heeft hij een eigen kledinglijn opgezet met G-Star Raw. Met dergelijke zaken hoeft Afrojack in ieder geval niet bang te zijn voor de rekening van zijn APK keuring.

7. Zedd - $21 miljoen

Zedd maakt grote sprongen en mag zich sinds 'Clarity' gerust een wereldster noemen. Inmiddels werkt hij samen met popsterren als Justin Bieber en Lady Gaga. Daarmee verdient hij behoorlijk en mag hij zich gelukkig prijzen met een positie in deze lijst.

8. Kaskade - $17 miljoen

Dit jaar staat Kaskade niet alleen op plaats acht van deze lijst, hij heeft ook twee Grammy nominaties gekregen voor zijn tiende album, Atmosphere. Het gaat dus behoorlijk goed met de producer, ook op financieel vlak.

9. Skrillex - $16,5 miljoen

Zes Grammy’s op zak en een relatief nieuw album uit: Recess. In de eerste week verkocht hij hier al 48.000 exemplaren van. Het meeste geld verdient hij echter met optredens, cameo's in films zoals Wreck-It Ralph en de releases op zijn eigen OWSLA-label.

10. Deadmau5 - $16 miljoen

Deadmau5 deed niet veel optredens dit jaar. De optredens die hij wel deed, waren grote festivals waarmee hij in de buurt van een half miljoen dollar komt voor een avondje draaien. Ook heeft hij nog een goedlopende merchandising business, dus om geld zit hij niet verlegen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws