Nederlandse dj’s doen mee aan de Ice Bucket Challenge

Eveline Meijer | 20 augustus 2014
headlines


Bekende mensen over de hele wereld gooien massaal bakken met ijswater over zich heen. Waarom eigenlijk? Het hoort bij de Ice Bucket Challenge, waarbij mensen uitgedaagd worden om geld te doneren aan de ALS Association of een bak met ijswater over zich heen te gooien. Beide mag natuurlijk ook, en gelukkig doneren de meeste deelnemers dan ook. De filmpjes leveren in ieder geval hilarische resultaten op, en aandacht voor een belangrijke zaak.

NominatiesSteve_Aoki_Ice_Bucket_Challenge

Eerder zagen we al filmpjes van Bill Gates, Mark Zuckerberg en nog vele andere grote namen die zichzelf ondergieten met ijskoud water. De uitdaging is inmiddels in Nederland aangekomen en dj’s van Hollandse bodem doen massaal mee. Martin Garrix, Tiësto en Nicky Romero kregen allemaal ijswater over zich heen en nomineerden het volgende slachtoffer. Deze mensen hebben 24 uur om te reageren, anders moeten ze geld doneren aan de ALS Association. Eigenlijk alle grote namen die meedoen aan de uitdaging, doneren ook geld aan deze stichting om mensen bewust te maken van ALS. Martin Garrix’s nominatie is misschien wat hoog gegrepen: hij nomineerde Koning Willem-Alexander.

ALS

ALS is een ziekte waarbij de motorische cellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen afsterven. Daardoor ontstaat er krachtverlies en kun je verlamd raken. Mensen met deze ziekte sterven er uiteindelijk aan, omdat de ademhalingsspieren verlammen. Helaas is ALS nog niet te genezen, maar er lopen verschillende onderzoeken naar een medicijn. De ALS Association wil mensen bewust maken van de ziekte en helpt met zoeken naar een geneesmiddel. Sinds eind juli proberen ze dat via de Ice Bucket Challenge, waar ze tot nu toe al meer dan tien miljoen dollar mee hebben opgehaald.

Meer weten over ALS? Ga dan naar de website van Stichting ALS Nederland. Meer over de challenge lees je hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws