Ook Clublife Magazine is genomineerd voor de #ALSIceBucketChallenge

Peter Güldenpfennig | 22 augustus 2014
headlines


We schreven er deze week al eerder over: de wereld is in de ban van de #ALSIceBucketChallenge. Hoe werkt dit? Je wordt door iemand genomineerd, moet binnen 24 uur reageren door een bak ijswater over jezelf heen te gooien en mag vervolgens zelf drie mensen nomineren. Dit allemaal om aandacht te vragen voor de genadeloze ziekte ALS.

De natte stagiaire

Het was een kwestie van tijd voor ook wij eraan moesten geloven. En ja hoor, binnen no time wist fotograaf Gerard Henninger, zelf genomineerd door Endymion, ons uit te dagen, en wel onze stagiaire Karlijn. Bij deze dus:

De nominaties van Karlijn

Hier houdt het natuurlijk niet mee op, want ook Karlijn mag weer mensen nomineren. En dat zijn geworden MC Boogshe, Eduard van EDM Life en Perry de Ruiter van Scantraxx. Succes, jullie hebben 24 uur!

Over ALS

ALS is een ziekte waarbij de motorische cellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen afsterven. Daardoor ontstaat er krachtverlies en kun je verlamd raken. Mensen met deze ziekte sterven er uiteindelijk aan, omdat de ademhalingsspieren verlammen. Helaas is ALS nog niet te genezen, maar er lopen verschillende onderzoeken naar een medicijn. De ALS Association wil mensen bewust maken van de ziekte en helpt met zoeken naar een geneesmiddel. Sinds eind juli proberen ze dat via de Ice Bucket Challenge, waar ze tot nu toe al meer dan tien miljoen dollar mee hebben opgehaald.

Meer weten over ALS? Ga dan naar de website van Stichting ALS Nederland. Meer over de challenge lees je hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws