LG Music Flow, draadloze speakers waar je ook mee kunt chatten

Eveline Meijer | 26 augustus 2014
headlines


Draadloze speakers beginnen een ware epidemie te worden. Niet erg, want ze zijn handig en klinken tegenwoordig erg goed. Eerder al schreven we over speakers van Samung in Clublife Magazine 2.2014 en de Envaya van Denon. Nu doet LG ook mee in de draadloze race met de LG Music Flow-speakers.

Muziek

De speakers komen met de Music Flow Player app waarmee je toegang hebt tot je volledige, digitale muziekcollectie. Staat je muziek op je tablet en niet op je telefoon? Met de app bestuur je al je apparaten in een keer. Ook heb je toegang tot Spotify, Deezer, Napster en TuneIn. De app en de speakers werken via een wifi-verbinding waardoor je geen haperingen krijgt in je muziek, zelfs als het signaal tijdelijk beperkt is. Ook kun je gemakkelijk uitbreiden met Music Flow-speakers door je gehele huis, ideaal tijdens een feest. Natuurlijk kun je ook in iedere kamer tegelijkertijd een andere track aanzetten, voor als er mensen zijn met verschillende smaken.

Kom je net thuis, dan schakelt de muziek die je op je telefoon luisterde door naar je speakers zodra je deze hebt gekoppeld aan je smartphone. Je luistert dus probleemloos verder. Hetzelfde geldt voor verschillende kamers: als je je telefoon langs de speaker haalt, gaat de muziek ook op die speaker aan.

Chatten met je speakers

Ja leuk, overal muziek luisteren. Interessanter is echter de chatfunctie. We maken geen grap: je kunt chatten met je speakers! Via je smartphone kun je gepaste muziek aanvragen bij je speakers. Hoe dit precies werkt weten we niet, wel dat we de speakers nu al willen hebben.

De LG Music Flow Speakers komen in drie verschillende maten, een 30W-, een 40W- en een 70W-versie. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Het geheel wordt aan elkaar verbonden via een bijbehorende network bridge. Vanaf oktober liggen de speakers in de winkel. De bekendmaking van de prijs volgt nog.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws