De cijfers: Dubstep is dood, Martin Garrix en Deadmau5 doen het goed

Eveline Meijer | 28 augustus 2014
headlines


Ook al zijn er zat lijsten die van alles over muziek en artiesten vertellen, niets geeft zo duidelijk aan wat er populair is als aankopen. Veel mensen downloaden natuurlijk muziek illegaal, maar Beatport verkoopt veel en hun cijfers vertellen ons een hoop. Zo weten we bijvoorbeeld dat als we naar de populariteit van genres kijken, dubstep morsdood is.

De dood van dubstep

Dubstep heeft nooit een hoge plaats behaald in de lijst met best verkochte genres per jaar, maar nu staat dubstep helemaal onderaan op plaats 14. Deep house doet het dit jaar duidelijk het beste, samen met tech house en techno.

Artiesten die het meest verkopen

Martin Garrix is dit jaar de best verkopende artiest. Vorig jaar stond Hardwell op deze plaats, hetzelfde jaar als dat hij nummer één dj van de wereld werd. Dit zegt echter niets: Deadmau5 verkocht vier jaar lang de meeste nummers op Beatport, maar is nooit nummer één dj geworden.

Best verkopende artiesten

Deadmau5 is dan ook de best verkopende artiest aller tijden op Beatport, die vier jaar komen dus niet uit de lucht vallen!

Best verkopende platen

Niet een remix van Deadmau5 of Martin Garrix, maar één van Toolroom-eigenaar Mark Knight staat het langste op nummer één. Deze dj maakte een nieuwe versie van 'You Got The Love' van Florence & The Machine. Deze plaat staat ook op de zesde plaats van best verkochte tracks.

Niet alleen heeft Garrix de plaats van best verkopende artiest van 2014 veroverd, ook heeft hij de best verkochte track door een dj ooit gemaakt: 'Animals'. Dat dit een hit is, wisten we al en op Beatport zie je dat dus duidelijk terug. 'Animals' staat ook nog eens op nummer drie in de lijst van best verkochte tracks. Deadmau5 claimt de eerste plaats met zijn remix van 'Community Funk'.

Top tracks gemaakt door dj's

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws