Deadmau5 vs. Disney

Eveline Meijer | 4 september 2014
headlines


We horen de laatste tijd veel over Deadmau5 en rechtszaken. Zijn Purrari is al niet meer en nu komt ook Disney met een klacht over de artiest. Het bedrijf vindt dat het logo van Joel Zimmerman, beter bekend als Deadmau5, teveel op hun muis lijkt lijkt.

Mickey

Mickey Mouse is al jaren een van de bekende logo’s van Disney. De groten oren komen echter erg overeen met die van Deadmau5. De artiest is het duidelijk niet met Disney eens en uit zijn frustratie, zoals gewoonlijk, via Twitter.

Handelsmerk

Volgens TMZ zegt Disney dat 'de oren al meer dan zestig jaar een ding zijn' en dat 'het toelaten van het trademark van Deadmau5 hun bedrijf beschadigd in Amerika en de rest van de wereld.' Dina LaPolt, de advocaat van Deadmau5, slaat direct terug door te zeggen dat de artiest al in meer dan dertig landen een handelsmerk heeft op zijn muizenhoofd. Bij deze landen horen Japan, Duitsland, Italië en Groot-Brittannië. In Amerika heeft hij het handelsmerk vorig jaar aangevraagd. Disney wil dat nu dus tegengaan.

Als je de logo’s van de beide muizen vergelijkt zie je inderdaad dat de oren veel op elkaar lijken, maar om er nou een rechtszaak om aan te spannen?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws