WTF? Bassie en Adriaan zijn de nieuwe hype in het buitenland!

Eveline Meijer | 10 september 2014
headlines


We hebben de Ice Bucket Challenge gehad, maar er is alweer een nieuwe hype. In Nederland is hij nog niet zo bekend en of hij dat ooit wordt betwijfelen we, maar er grappig is het wel. Overal ter wereld wordt het liedje van Bassie en Adriaan gezongen.

Hallo vriendjes!

Ken je ze nog? Die clown en acrobaat? Vroeger keken we met zijn allen naar de avonturen van Bassie en Adriaan, die eindeloos herhaald werden. Het liedje 'Hallo Vriendjes en Vriendinnetjes' is ons dan ook niet onbekend. Hoewel dit nummer ronduit wordt uitgekotst in Nederland, is de irritante showtune nu overgeslagen naar andere landen: filmpjes uit de hele wereld duiken op. Voornamelijk tieners zingen het liedje, over het algemeen met een dik accent.

https://www.youtube.com/H5Mj0sbz8dU

Start

De hype schijnt gestart te zijn in Amerika. Daar zong iemand het nummer met de tekst op een scherm. De website Dumpert vroeg om de leukste filmpjes en inmiddels zijn er video's uit onder andere Thailand, Italië, Brazilië en Engeland. Het lijkt een wedstrijd te zijn geworden: wie kan 'Hallo Vriendjes en Vriendinnetjes' zo goed mogelijk zingen? Het perfect nadoen van het Nederlands hoort daar natuurlijk bij, maar dat gaat niet bij iedereen even goed.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws