Releasedatum GTA V op PS4, Xbox One en PC bekend

Mark Scholten | 12 september 2014
headlines


We hebben er even op moeten wachten, maar de kogel is door de kerk. Op 18 november kunnen Playstation 4- en Xbox One-bezitters met Grand Theft Auto V aan de slag. PC-gamers moeten nog iets meer geduld oefenen, op hun platform verschijnt de game pas op 27 januari 2015. Om het nieuws te vieren heeft Rockstar meteen een nieuwe trailer voor deze geüpdate versies online gezet.

RSG_GTAV_NG_Screenshot_083

Updates

Rockstar is zo netjes om de game niet zomaar over te zetten naar de huidige generatie consoles en PC: er wordt al aan de nieuwe uitgaves gewerkt sinds voor de release van GTA V op de PS3 en X360. Hierdoor heeft de ontwikkelaar flink wat updates en toevoegingen kunnen maken. Uiteraard is de resolutie verhoogd en de framerate verbeterd, maar de updates gaan een stuk dieper dan dat. Zo kun je nu veel verder kijken, zijn er nieuwe voertuigen, wapens en activiteiten toegevoegd, kun je er meer en gedetailleerdere dieren vinden en is er meer verkeer op straat. Ook zijn alle planten en bomen voorzien van nieuwe details en is het dynamische weer- en schadesysteem op de schop gegaan.

RSG_GTAV_NG_Screenshot_095

Meer muziek

In de multiplayer modus worden nu dertig spelers tegelijk ondersteund en zijn alle eerder op de PS3 en X360 verschenen contentupdates meteen vanaf de lancering beschikbaar. Ook de soundtrack, een hoogtepunt van elke GTA-game, heeft 100 nieuwe nummers gekregen en de bekende dj's hebben nieuwe teksten en mixen geleverd voor de zeventien aanwezige radiostations. Spelers die al flink wat experience en geld hebben verzameld in de oude versies van de game kunnen hun hart ophalen: hun online karakters en voortgang zullen worden overgezet naar het platform van hun keuze, inclusief de PC.

Meer informatie over de vernieuwingen kan je vinden op de website van Rockstar Games.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws