Het succes van een samenwerking

Jooshua Franssen | 23 september 2014
headlines


Een samenwerking kan iets maken of breken. Soms kan een samenwerking juist net datgene zijn wat je nodig hebt om verder te komen. Vorige week, 18 september, heb ik mijn nieuwe track 'Something More' uitgebracht. Een track waar ik samen met Chris Willis aan heb gewerkt. Ik kan het nog steeds niet geloven. Chris Willis is een artiest waar ik al lang een samenwerking mee aan wilde gaan. Dat is met deze track nu dan ook werkelijkheid geworden.

mark-with-a-k-column

Mogelijkheid

Bij het maken van 'Something More' wist ik al dat er een bepaalde vibe nodig was. Alleen een 'lege' track was niet genoeg. Ik was op zoek naar een sound en die sound heb ik uiteindelijk gevonden in Chris Willis. Via mijn uitgever ben ik in contact gekomen met Chris. Ik stuurde hem een ruwe opzet van mijn track en vroeg of het hem wat leek om een samenwerking aan te gaan. Niet alleen was hij bereid dat te doen, het resultaat is iets waar ik ontzettend trots op ben. Het feit dat ik de mogelijkheid heb gekregen om met Chris Willis samen te werken, maakt dit nummer voor mijn gevoel nog beter. Het was altijd een droom met hem samen te kunnen werken!

Afwachten

Toen ik met de track bezig was, had ik mijn vrouw en manager al verteld dat ik er een beetje schrik in heb. Ik weet dat tek-liefhebbers een bepaalde stijl willen en 'Something More' is een stapje hoger, een ander niveau. Met Chris heb ik een aantal keer over facetime en aan de telefoon gesproken over zijn lyrics, over de track en welk gevoel het moet geven. Wij samen vonden het eindresultaat geweldig, maar het is altijd afwachten wat het publiek ervan vindt. Na het lanceren van 'Something More' waren de reacties overweldigend. Onze samenwerking had niet beter kunnen zijn wat dat betreft.

Samenwerken maakt sterk

Het resultaat mag er dan ook wezen. Een samenwerking met iemand als Chris Willis was gewoon nodig voor deze track en dit is het niveau wat ik verder aan wil houden. Niet alleen heeft de samenwerking een goede track opgeleverd, ook de reacties van collega dj's en fans zijn erg positief. Met wie ik in de toekomst samen zou willen werken? Mijn ultieme droom is om ooit eens samen te werken met Avicii. Als ik een zanger moet kiezen dan Adele of Chester, de leadzanger van Linkin Park. Ja, het is misschien dromen, maar zeg nooit nooit!

Connect met Mark With A K

Bezoek: markwithak.be
Like: facebook.com/djmwak
Volg: @DJMWAK
Luister: soundcloud.com/markwithak

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws