Koop en verkoop je e-tickets gratis via Eticketbeurs

Eveline Meijer | 11 oktober 2014
headlines


Niets is vervelender dan een kaartje gekocht hebben voor een festival en uiteindelijk niet kunnen gaan. Daar zit je dan met je e-ticket. Je kunt hem natuurlijk doorverkopen aan vrienden, maar zij hebben lang niet altijd interesse of tijd om te gaan. Toch staan er genoeg mensen te springen om jouw kaartje en die vind je op Eticketbeurs.

Voordelen

Zowel voor verkopers als kopers biedt de site veel voordelen. Wil je een e-ticket verkopen, dan kun je deze makkelijk uploaden, wordt het ticket pas naar de koper verzonden als er betaald is en heb je het geld voor het ticket uiterlijk een dag later al op je rekening staan.

Ook als je een ticket wilt kopen biedt de site veel voordelen. Elk e-ticket wordt gecontroleerd op echtheid voordat deze op de site geplaatst wordt. Je wordt dus niet alsnog bij de deur geweigerd omdat je ticket nep is. Bovendien weet je ook wie het kaartje aan je heeft verkocht. Elke verkoper moet inloggen met Facebook, dus je vindt hem of haar makkelijk terug. Hierdoor kun je snel beoordelen of een account echt of nep is, bijvoorbeeld door te kijken hoeveel vrienden iemand heeft.

Het mooiste van alles: de prijzen zijn eerlijk. Eticketbeurs doet niet aan commissiekosten en transactiekosten, wat veel andere websites wel doen. De prijs die op de site staat, is de prijs die je als koper betaalt en als verkoper ontvangt.

Zolang het event nog niet uitverkocht is, mogen de kaarten alleen voor een prijs lager dan de officiële verkoopprijs verkocht worden. Dus het loont de moeite om eerst even hier te kijken voordat je een officieel ticket koopt.

Maatregelen tegen fraude

Bovendien doet de website er alles aan om veilig e-tickets te kunnen kopen of verkopen. Zo wordt elke barcode en elk serienummer vergeleken, om te voorkomen dat een e-ticket meerdere keren wordt aangeboden. Ook heeft het inloggen met Facebook grote voordelen: de persoonlijke gegevens van de verkoper zijn bekend bij Eticketbeurs. Mocht er dus toch nog fraude worden gepleegd, dan worden deze gegevens meteen doorgegeven aan de politie.

Is er toch een ongeldig e-ticket verkocht en kun je niet tot een oplossing komen na bemiddeling? Dan wordt de verkoper geweigerd op Eticketbeurs en komt hij op een blacklist te staan.

Veilig

Eticketbeurs is dus een gratis en veilige manier om jouw e-ticket te verkopen of om een kaartje te kopen voor een vet event. Door alle maatregelen is de kans op fraude erg klein, maar het mooiste van alles is dat je niet teveel betaalt voor je ticket. Eerlijk, veilig en gemakkelijk dus!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws