Fedde Le Grand eerste Nederlandse dj in Carré

Eveline Meijer | 15 oktober 2014
headlines


Voor het eerst mag een Nederlandse dj een dancefeest organiseren in het Koninklijk Theater Carré: Fedde Le Grand maakte samen met professionals uit de dancescene en de theaterwereld een vier uur durend spektakel genaamd Grand. In februari worden de rode stoelen uit het theater gehaald voor deze gelegenheid.

Muziek en theater

De Utrechtse dj heeft het concept, waarbij zijn muziek wordt gecombineerd met theaterelementen, bedacht in samenwerking met RTL Live Entertainment. Fedde Le Grand is zelf het middelpunt van de show, maar belooft zijn gasten een hoop activiteit op het podium in de vorm van dansers, zangers en kleinkunstenaars. 'Zij zullen zich op allerlei momenten laten zien om van mijn muziek een soort bewegend en explosief schilderij te maken', legt de dj uit.

Tot leven brengen

'Ik ben wel wat gewend inmiddels, maar Carré is toch wel een tempel voor generaties artiesten en theatermakers. Het is een unieke locatie waar alle grootheden van de podiumkunsten hebben gestaan en dance is een podiumkunst die thuishoort in Carré. We willen onze wereld van dance tot leven brengen op een manier waarbij we de locatie eer aandoen', vertelt Fedde Le Grand. Voor de show worden de stoelen uit de zaal gehaald en worden de loges omgebouwd tot vipboxen. Helaas geen ledschermen en lasers, maar gelukkig wel theaterlicht en bewegende decors.

Grand is op vrijdag 6 en zaterdag 7 februari 2015 te zien in het Koninklijk Theater Carré. Meer informatie kun je vinden op de website van Carré.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws