Dj's nemen postzegels met eigen gezicht in ontvangst

Eveline Meijer | 16 oktober 2014
headlines


Armin van Buuren, Hardwell, Afrojack en Dash Berlin hebben sinds gistermiddag hun eigen postzegels. PostNL brengt de zegels op de markt ter gelegenheid van het Amsterdam Dance Event. Naast deze dj's heeft ook Tiësto een eigen postzegel, maar hij was niet aanwezig wegens verplichtingen in het buitenland.

Kleurrijke zegels

De dj's zijn afgebeeld op oplichtende, kleurrijke zegels, zo vertelt PostNL. Na het scannen van de postzegels kun je met een app vijf fragmenten van recente tracks luisteren. Van elke dj is er één fragment aanwezig.

Top 10

Normaal gesproken zijn de leden van het koningshuis, en af en toe een sportheld, de enigen die tijdens hun leven hun gezicht op een postzegel krijgen. 'Deze mannen bewijzen hoe groot dance is in Nederland en hoe groot Nederlandse dj's zijn wereldwijd. Ze staan alle vijf in de top 10 van populairste dj's ter wereld', vertelt PostNL-directrice Herna Verhagen.

Fans

De dj's ontvingen de zegels in een glazen paviljoen dat speciaal voor ADE op het Rembrandtplein staat. Tientallen fans verzamelden zich om een glimp van hun helden op te vangen. Afrojack kwam nog even naar buiten om een aantal van deze fans te knuffelen.

Voorlopig zijn er 375.000 velletjes van tien dj-zegels beschikbaar. Loopt de actie goed, dan kunnen er nog zegels worden bijgedrukt. 'En als het echt goed loopt, kunnen we altijd besluiten er een serie van te maken en ook andere dj's af te beelden', aldus Verhagen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws