Twee doden gevallen tijdens het Amsterdam Dance Event

Eveline Meijer | 19 oktober 2014
headlines


Tijdens het Amsterdam Dance Event zijn er twee doden gevallen. Beiden zijn waarschijnlijk overleden door drugs, aldus de politie.

Westergasfabriek

Zondagmiddag overleed een 21-jarige Nederlander in het ziekenhuis. Deze man was bij een feest in de Westergasfabriek en werd de nacht ervoor nog gereanimeerd. Vervolgens werd hij in het ziekenhuis opgenomen. De man was volgens de politie waarschijnlijk onder invloed van drugs, aldus een woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland op zondagochtend.

Club Lite

Een 33-jarige Servier werd in de nacht van zaterdag op zondag onwel tijdens een feest in Club Lite. Hij overleed later op straat. De politie denkt dat ook deze man onder invloed van drugs was, maar er wordt nog een sectie verricht om hier zeker van te zijn.

Vervelend

De directeur van het Amsterdam Dance Event zegt de incidenten erg vervelend te vinden. Vorig jaar voerde ADE nog een actieve informatiecampagne toen er signalen waren dat er foute pillen in omloop waren in Amsterdam. De gemeente laat weten dat ze meeleven met de nabestaanden en dat er met de organisatoren wordt gesproken over wat er gebeurd is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws