DJ Top 100 analyse: Nederland domineert de lijst

Eveline Meijer | 21 oktober 2014
headlines


DJ Mag heeft naast de DJ Top 100 zelf ook een analyse over de lijst gepubliceerd. Deze analyse laat zien hoe de lijst is samengesteld en dus ook hoeveel Nederlanders erin staan.

Nederland

Dit jaar waren er meer dan 900.000 stemmen uitgebracht van over de hele wereld voor in totaal 30.000 verschillende dj's. De meeste stemmen kwamen uit Amerika, Engeland, Brazilië en, hoe kan het ook anders, Nederland. Dat we hier veel met dancemuziek hebben, zie je ook terug in de lijst. De top vijf bestaat uit vier artiesten uit ons land en een duo uit België: Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike, Armin van Buuren, Martin Garrix en Tiësto.

Ook is de helft van de top twintig afkomstig uit Nederland en in totaal komen dertig van de honderd artiesten uit ons land. Dit is overigens best veel: geen enkel ander land heeft meer dan tien artiesten in de lijst staan. Het is voor het eerste sinds 2004 dat er zoveel Nederlandse dj's in de top vijf staan. Hiervoor stonden er nooit meer dan drie artiesten uit ons land in dat lijstje.

De volledige analyse kun je hier lezen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws