Opheldering doden ADE laat mogelijk even op zich wachten

Peter Güldenpfennig | 27 oktober 2014
headlines


Opheldering over de drie doden die vielen tijdens ADE vorig weekend duurt mogelijk nog even. Vorig weekend overleden een vrouw uit Utrecht, een man uit Servië en een man uit Oude Wetering terwijl ze ADE bezochten. Alledrie hadden drugs gebruikt. Het Nederlands Forensisch Instituut is bezig met het onderzoek naar de ongevallen. Dan moet duidelijk worden of de drie doden iets met elkaar te maken hadden. Ook moet duidelijk worden of de drugs ook de doodsoorzaak waren en of de drugs mogelijk vervuild waren.

Sectierapport

Voor een sectierapport staat maximaal 90 dagen. 'Sectie op een lichaam duurt gemiddeld 4 uur. Dan wordt alleen de buiten- en binnenkant van de lichamen onderzocht. Maar aanvullend onderzoek naar wat er precies in het lichaam is gebeurd, duurt langer', aldus een woordvoerster van het NFI tegenover De Volkskrant.

Testen

Sinds het ongeval laait de discussie rondom het laten testen van drugs weer op. De PvdA, SP, D66 en GroenLinks willen de vrijwillige test weer introduceren op feesten. Hier is niet iedereen blij mee, zo denkt de Amsterdamse burgemeester Van der Laan dat dit gebruik van pillen legitimeert.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws