Den Haag is een nieuwe club rijker: Magistrat

Lucas Boon | 28 oktober 2014
headlines


'Magistrat zal als warme aanvulling op het toch schaarse aanbod in de Hofstad fungeren', zo begint het persbericht van deze nieuwe Haagse hotspot. De club opent aanstaande donderdag haar deuren en is gehuisvest in een Rococo-achtig pand in de Kettingstraat - vroeger zaten hier de wat minder succesvolle clubs, de Tijd en Le Paris. Magistrat omschrijft zichzelf als een welverdiende kwaliteitsclub waar house- en techno-liefhebbers naar snakken, dus dat belooft veel goeds!

Overigens, als we afgaan op de artiesten waar Magistrat mee gaat samenwerken, is daar geen woord aan gelogen. Dj's als Michel de Hey, Remy, Kollektiv en We are E zijn niet de minste namen en staan de komende weken allemaal geprogrammeerd in de club. Op de sociale media worden in ieder geval al vergelijkingen met clubs als Trouw en Perron getrokken.

Wat kunnen we nog meer verwachten van Magistrat? De club kent twee zalen, daarnaast is er nog een kleinere chill-ruimte/cocktailbar. De vrijdag zal in het teken staan van deephouse, house en electro. De zaterdag kent een wat strakker programma en zal eveneens deephouse, maar ook techhouse en techno te bieden hebben.

Aanstaande donderdag wordt de club dus officieel gedoopt en staan headliners Prunk, De Sluwe Vos, Man With No Shadow en Mike Ravelli op het menu. Magistrat beschikt nog niet over een officiële website, maar meer info kun je vinden op de Facebookpagina.


Een nieuwe club, dat vraagt om meer dan een uit feitjes bestaand persbericht. Clublife belde met Frank van den Bold, mede-eigenaar van Magistrat.

Ha Frank, gefeliciteerd! Wat heeft je doen bewegen om een nieuwe club op te richten?
'Het pand stond al een tijdje leeg. De eigenaar en ik wilden er een nieuwe invulling aan geven. We willen de lijn en sfeer aanhouden zoals je die ook op het Zwarte Pad in Scheveningen ziet. We zijn wel nog steeds bezig met kleine veranderingen in de club, zoals bijvoorbeeld de aankleding hier en daar, maar we hebben het geluk dat het pand een paar jaar geleden al is verbouwd. We zijn dus klaar om open te gaan.'

Wat is je mening over de Haagse house- en clubscene van nu?
'Het mag van mij wel wat uitgebreider. Er is al een paar initiatieven en dat is alleen maar heel goed. Dan heb ik het over clubs als Pip, Seven, Hoop, café Rootz en het Paard van Troje. En natuurlijk strandclubs als Whoosah en Karavaan.'

Wat gaat Magistrat hieraan toevoegen?
'We bieden vaste en hoge kwaliteit, nu twee dagen in de week, in de toekomst nog meer. We willen dat Magistrat een vaste hang-out wordt voor de mensen. Ik denk ook wel dat Den Haag dat nodig heeft. De stad kan wel wat extra leuke en gezonde initiatieven gebruiken.'

Waar staat de club over vijf jaar?
'Dat is niet te zeggen. Ons plan is in ieder geval dat we er dan nog steeds zijn. We zitten bovenop de dance-scene, we weten wat de stad nodig heeft. Ik ben zelf in het verleden verantwoordelijk geweest voor Integrate (succesvolle clubavond in het Paard van Troje, red.), daarnaast heb ik in 1992 Bassic Groove Magazine opgericht, dus ik weet wel wat er speelt in de scene.'

En je bent zelf ook nog eens dj.
'Dat klopt, ik draai al sinds 1984. Mijn stijl? Die is niet te omschrijven. Het varieert van house classics tot alle moderne vormen van house en techno. En ja, ik ben ook wel van plan om in mijn eigen club te draaien.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws