Genomineerden Rotterdam Music Awards 2014 bekend

Lucas Boon | 1 november 2014
headlines


De Popunie organiseert dit jaar voor het eerst de Rotterdam Music Awards. Doel hiervan is de popsector nog meer te promoten tijdens de Popweek. Goede zaak, want er gebeuren mooie dingen in de havenstad. De Popweek kent een aardig alternatief karakter, er zitten dan ook de meest uiteenlopende muziekstijlen tussen: van hiphop tot funk en van rock tot... dance! De RMA kent vijf categorieën en wij nemen per categorie even de interessantste genomineerde (want dance-gerelateerd) met je door.

pop pic
Genomineerden Rotterdam Music Awards 2014

  • Beste track: Noizboiz - 'Oase'. Met hun kenmerkende UK sound staan de mannen van Noizboiz altijd garant voor een mooi feestje. Op dit moment werkt de groep aan hun album Oase, wat tevens de naam voor de genomineerde track is.
  • Aanstormend talent: Erik Arbores. De jonge Nederlandse producer is misschien nog wel het meest bekend van zijn televisieoptredens bij DWDD. Muzikaal timmert Erik in ieder geval lekker aan de weg. Recent tekende hij bij Spinnin' Records, was hij uiteraard present op ADE 2014 en nu is hij dus genomineerd voor aanstormend talent bij de RMA. Lees ook meteen even het interview dat wij met hem hielden afgelopen zomer.
  • Beste podium: Poppodium BIRD. BIRD heeft jazz als uitgangspunt, maar doet op het gebied van elektronische muziek ook aardig mee. Eigenlijk alles wat creatief is, staat hier op de agenda en daar hoort dance natuurlijk ook bij. Lees hier meer over de programmering van het poppodium.
  • Beste festival: Metropolis Festival. Alle vijf de genomineerde festivals zijn ieder vrij gevarieerd van karakter, maar Metropolis maakt nog het meeste ruimte vrij voor dance, zo stonden er onder meer New Build en Kit op de line-up.
  • Beste clubavond: Yardbird in BIRD. Ook hier staat creativiteit voorop, getuige de omschrijving op hun website: 'een avond die rauwe underground hiphop uit New York & Los Angeles verbindt met warme, soulvolle house uit Berlijn en Chicago'. Eentje voor de liefhebber dus!

Let op: dit zijn slechts enkele uitgelichte genomineerden. Het is natuurlijk aan jou aan wie of wat jij je stem geeft! Je hebt nog tot aanstaande dinsdag de tijd om te stemmen. De winnaars worden bekend gemaakt in Rotown op vrijdag 14 november, na de Popquiz. Een overzicht van alle genomineerden vind je hier (dit is ook direct de pagina waar je je stem uit kan brengen).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws