MARK WITH A K: ADE en 2014

Jooshua Franssen | 2 november 2014
headlines


In tegenstelling tot wat sommigen misschien zullen denken, is ADE voor mij niet alleen maar feesten en draaien. Zo'n evenement als ADE is de perfecte aangelegenheid om je netwerk en contacten te verbreden. Tegelijkertijd heb je de mogelijkheid om met diverse dj's, producers, labels en managements af te spreken. ADE 2014 was mooi, maar 2014 zelf ook.

Voor iedereen was het een hectische periode, ook voor mij. Duizenden festivalbezoekers komen op Amsterdam Dance Event af om te feesten, maar voor mij en mijn collega's is het toch vooral netwerken. De afgelopen twee jaar ben ik bij HDE langs geweest en dat blijft altijd wel gezellig. Toch is dat gelijk het probleem: je kent de mensen die er zijn, omdat je in dezelfde muziekstijl en richting zit. Zoiets wordt dan snel soort van 'get-together'. Gezellig, maar het zal je niet veel opleveren.

Nieuwe contacten

ADE zelf was voor mij wel echt nieuw. Tekstyle past toch meer in het rijtje harder en ruiger, daar waar ADE, vergeleken met HDE, vooral commerciëler is. Daarmee bedoel ik niet dat HDE niet commercieel is en dat het niet kan of zal opleveren, integendeel zelfs. Alleen ontmoet je meer nieuwe mensen. Nieuwe contacten die je normaal gesproken niet zo snel zou leggen, omdat je verder gaat dan je eigen eilandje.

Bijzonder 2014

De afgelopen maanden zijn bijzonder geweest. Zo heb ik een nieuwe track uitgebracht die ontzettend goed is ontvangen, heb ik elke maand een column geschreven in en een interview gehad met Clublife Magazine; de reacties zijn overweldigend geweest. Ook tijdens het ADE was ik even verbaasd hoe het momenteel allemaal loopt.

We waren onderweg naar het hotel en ik kwam buiten Don Diablo tegen. Ik weet wie Don Diablo is, hij wellicht ook wel wie ik ben, dus ik wilde hem gedag zeggen. Wat hij zei was echter geweldig om te horen. "Hey, Mark With A K, toch? Ik heb je artikel gelezen in Clublife Magazine. Top man, gaaf artikel, ik ga je in de gaten houden". Daarnaast heb ik meer verzoeken ontvangen om in het buitenland om te treden, mijn nieuwe release met Chris Willis is goed ontvangen en een top ADE 2014 waarbij ik ook nog eens plek nummer 147 in beslag neem in de dj top 100. Ja, 2014 is voor mij nu al een mooi jaar en ik kijk uit naar 2015!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws