Terugblik MTV EMA - Afrojack reikt 'Best World Wide Act' uit

Lucas Boon | 10 november 2014
headlines


Gisteravond werden de MTV European Music Awards uitgereikt. Helaas zijn er geen EDM-artiesten in de prijzen gevallen. De artiesten die wel met awards naar huis gingen, waren onder meer Justin Bieber, Nicki Minaj, Enrique Iglesias, Ariana Grande en One Direction. Laatstgenoemde mag zichzelf de grote winnaar van de avond noemen: de groep won awards voor 'Best Fans', 'Best Live' én 'Best Pop'.

De 'Best Electronic'-award ging naar Calvin Harris. Andere genomineerden waren Avicii, David Guetta en onze eigen Hardwell en Afrojack.

Is er dan helemaal niets spannends gebeurd op het gebied van EDM? Natuurlijk wel, want Afrojack was er ook! De goedlachse dj uit Spijkenisse viel dan niet in de prijzen, hij mocht wel de award voor 'Best World Wide Act' uitreiken, en die ging naar de Chinese zangeres Bibi Zhou. 'Belangrijkste is dat ik hier mag zijn', liet hij nog weten. Na afloop draaide Afrojack nog op de afterparty. En als wij zijn Twitter-account mogen geloven, was het een mooi feest.

De MTV EMA show werd dit jaar in Glasgow gehouden en werd gepresenteerd door Nicki Minaj. De awardshow bestaat al sinds 1994 en werd voor het eerst gehouden in Berlijn. Volgend jaar is Milaan aan de beurt. Om nog even na te genieten, ga je naar de website van MTV EMA, waar je filmpjes kunt vinden van de genomineerden, de winnaars, en coole backstage footage.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws