De vetste trailers van de Game Awards 2014

Mark Scholten | 7 december 2014
headlines


Afgelopen vrijdag werd Las Vegas overgenomen door de gamesindustrie tijdens de gloednieuwe Game Awards. Niet alleen de plek om onze favoriete games in het zonnetje te zetten, maar bij uitstek hét moment om nieuwe games aan te kondigen.

De ceremonie, die zaterdagochtend om vijf uur (Nederlandse tijd) werd uitgezonden, werd geopend door Nintendo, die een nieuwe trailer van Mario Maker lieten zien. Voor het eerst kun je nu je eigen 2D-sidescrolling Mario in elkaar zetten. Met de touchpad van de WiiU-controller voeg je tijdens het spelen nieuwe onderdelen toe aan de levels om zo jouw eigen ultieme Mario-ervaring op te zetten.

Metal Gear Online

Vervolgens nam Kiefer Sutherland, de nieuwe stem van Big Boss, het woord om Metal Gear Online aan te kondigen, waar je weer heel wat verloren uurtjes tactische shootergameplay in kunt stoppen.

Tacoma

Ook de indie-ontwikkelaars werden niet vergeten en de makers van het geweldige Gone Home presenteerden hun nieuwe project Tacoma, waarin je een ruimtestation verkent. Als deze titel ook maar een klein beetje lijkt op Gone Home, staat spelers een geweldig verhaal te wachten.

Adr1ft

Er lijkt een heuse revival van ruimtegames aan de gang te zijn in de gamesindustrie met maar liefst twee ruimtegames tijdens deze Game Awards. In Adr1ft moet de speler zien te overleven in een door een onbekende ramp getroffen ruimtestation.

Before

Een prachtige prehistorische cell-shaded wereld, waarin de speler de taak krijgt zijn stam te helpen overleven. Simpele opzet, maar het ziet er reuze interessant uit.

Kings Quest

Lang niet iedereen zal zich de Kings Quest-serie herinneren, maar deze avonturengames waren in de jaren '90 razend populair. Dit nieuwe deel moet de herinnering aan deze geweldige serie eer aandoen.

Human Element

Human Element van de nieuwe Robotoki-studio, opgebouwd uit werknemers van Infinity Ward (ja die van Modern Warfare), speelt zich dertig jaar na de zombie-apocalypse af. De overgebleven mensen strijden om de laatste levensmiddelen. Zo te zien wordt het een vrolijke kijk op de apocalyps met een flinke focus op vette actie.

Niet alleen onaangekondige games lieten zich zaterdagochtend zien, we kregen ook nieuwe trailers van enkele reeds onthulde games die heel wat gamerharten sneller doen kloppen.

Bloodbourne

The Witcher 3

Battlefield Hardline

No Man's Sky

The Legend of Zelda

Dan de awards, want het draaide vrijdagavond natuurlijk om de vetste titels van het afgelopen jaar. De prijs voor beste game ging naar het fantastische Dragon Age: Inquisition, maar er werden natuurlijk nog veel meer prijzen uitgereikt. De hele lijst vind je hier onder:

Game of the Year: Dragon Age: Inquisition
Best performance: Trey Parker, South Park: The Stick of Truth
Best online experience: Destiny
Best score: Destiny
Trending Gamer: Total Biscuit
Composition Award: Martin O'Donnell
Best mobile game: Hearthstone
Best fighting game: Smash Bros Wii U
Industry Icon: Roberta and Ken Williams
Developer of the year: Nintendo
Best eSports: Matthew 'NaDeSHoT' Haag
Best sports or racing game: Mario Kart 8
Best Remaster: GTA V
Best shooter: Far Cry 4
Game for change: Valiant Hearts
Best narrative: Valiant Hearts
Best action game: Shadow of Mordor
Best Indie Game: Shovel Knight

Zijn al jouw favoriete games van het afgelopen jaar beloond met een award? Laat het ons weten in de comments!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws