Beatport lanceert streamingservice in 2015

Peter Güldenpfennig | 17 december 2014
headlines


Download-portal Beatport gaat volgend jaar een streamingservice lanceren, meldt The Wallstreet Journal. De service wordt gratis en ad-free, hoewel we ons kunnen voorstellen dat er mogelijk ook premium-lidmaatschappen zullen komen die je af kunt nemen.

Als je bang bent dat dit ten koste gaat van de normale aanschaf van tracks, wees niet bang, want dit platform blijft ook gewoon bestaan en wordt verplaatst naar de Beatport Pro-service. Op dit moment is Beatport in gesprek met labels voor de rechten om muziek te mogen streamen.

Naast het streamen van muziek gaat Beatport hier mogelijk ook een sociaal component aan hangen. Zo heeft SFX, eigenaar van Beatport, niet lang geleden twee platformen overgenomen: Listn en Hostess.fm. Met deze services deel je je favoriete muziek met je vrienden en kun je realtime luisteren naar wat er in de clubs wereldwijd wordt gedraaid.

Verdere details over de streamingservice ontbreken nog. Maar als het doorgaat zien wij wel een geduchte concurrent voor Spotify. Immers, als je ergens allerlei soorten dancetracks bij elkaar vindt, dan is het wel Beatport.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws