De best verkopende artiesten, tracks en genres van 2014 op Beatport

Eveline Meijer | 19 december 2014
headlines


2015 komt in zicht, maar niet zonder dat Beatport zijn top 20 artiesten, tracks en genres bekend heeft gemaakt! Ook dit jaar zijn de lijsten weer gepubliceerd en daar zitten wat verrassingen bij.

Je zou misschien verwachten dat een track van Oliver Heldens of Hardwell de best verkochte plaat van 2014 was, maar niets is minder waar. Hardwell slechts op nummer twintig met zijn remix van 'A Sky Full Of Stars'! Op nummer één vinden we Oliver $ & Jimi Jules met 'Pushing On', Oliver Heldens vinden we op plaats twee met 'Gecko'. Ook artiesten als David Guetta, Showtek en Calvin Harris zijn in deze lijst te vinden.

Artiesten

Ook in de lijst van artiesten zitten wat verrassingen, al zijn dat niet de artiesten die er in staan, maar de plaatsen waar ze op staan. Zo staat Hardwell niet bovenaan, zoals hij dat wel doet in de DJ Top 100, maar op de tweede plaats. Martin Garrix neemt de eerste plek in, Oliver Heldens staat op nummer drie.

Genres

De lijst met genres is dan weer minder opmerkelijk. Met deep house op één, tech house op twee en techno op de derde plaats zijn hier weinig verrassende dingen in te vinden.

Als we zo naar deze lijsten kijken, rijst toch de vraag: waar komen deze cijfers vandaan? Als Hardwell de nummer één dj van de wereld is, zou je verwachten dat hij meer dan één track in de top twintig heeft staan. Bovendien worden Dimitri Vegas & Like Mike als twee losse artiesten beschouwd, terwijl ze een duo zijn. Waarom zou Dimitri Vegas dan hoger staan in de lijst met artiesten dan Like Mike? Hoe leuk deze lijsten ook zijn, deze vragen zouden we graag beantwoord zien.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws