Terugblik 2014

Peter Güldenpfennig | 31 december 2014
headlines


Het jaar is voorbij en niets is zo lekker om een nieuw jaar met een schone lei te beginnen, maar niet voordat we voor een laatste keer nog even terugblikken op 2014 met enkele hoogtepunten.

Januari

Partygoeroe Ted Langebachh brengt een boek uit over zijn leven. Naast een review over het boek zelf konden we het natuurlijk niet laten om schrijver Anton Slotboom en Ted Langenbach zelf ook even aan de tand te voelen.

Eind 2013 stierf Paul Bäumer van Bingo Players na een strijd met kanker. Maarten Hoogstraten, andere helft van het duo, maakte vervolgens bekend alleen verder te gaan.

Wat releases betreft was januari lekker druk. Memorabele releases waren onder andere Martin Garrix' edit van 'Crackin' van Bassjackers, 'Romper' van New World Punx en de vocale versie van 'Revolution' van R3hab, Nervo en Ummet Ozcan.

Februari

Luisteraars van SLAM!FM verkiezen Tiësto's 'Flight 643' als beste dancetrack ooit. Diezelfde maand vond A State Of Trance #650 plaats, waar we ondermeer spraken met Max Graham.

Sowieso was februari een drukke maand voor danceliefhebbers met de Dancefair. Hier waren we natuurlijk uitgebreid aanwezig. Alles hierover vind je in ons uitgebreide dossier!

Opvallende releases deze maand zijn afkomstig van ondermeer Noisecontrollers & Waverider met 'Have You' , Het album Control van Duitse trancegrootheid ATB  en 'Charged' van Alvaro & GLOWINTHEDARK.

Maart

Maart is de maand waarin de dancescene zich verplaatst naar Miami voor de Winter Music Conference en natuurlijk Ultra Music Festival. Ook wij waren in Miami te vinden.

Verder werd Tiësto onwel tijdens een dj-set in Californië, begon Clean Bandit aan het veroveren van de wereld na hun megahit 'Rather Be' en bracht Skrillex zijn album Recess uit.

We kunnen natuurlijk niet om Armin van Buuren heen, die elk jaar weer weet te verrassen met een opvallende release. In 2013 was het 'This Is What It Feels Like', en in 2014 gaat hij meer de rauwe kant op met 'Ping Pong'. Verder laat Endymion hun stem horen met Be A Voice Not An Echo  en brengt Noisecontrollers All Around uit.

April

In april werd bekend dat niemand minder dan Hans Zimmer een hymne componeerde voor Tomorrowland. Ook spraken we met dj RAM, die na het verlies van zijn vrouw Amelia de draad weer oppakte en won Martin Garrix een 3FM Award.

April was te gek qua releases, want voor ieder was er wel iets nieuws om te luisteren. Zo maakte Endymion een vuist tegen huiselijk geweld met 'Violent Episode', bracht Twoloud het vette 'The Greatest DJ' uit  en vierden we de lente met Deorro en Adrian Delgado's 'All I Need Is Your Love'.

Mei

Mei is feitelijk het voorseizoen van een zomer vol party's, en dus was er op dat gebied veel te melden. Zo deed Armin van Buuren de indrukwekkende line-up van zijn residency in Ushuaïa afgelopen zomer uit de doeken en checkten we drie Oost-Europese festival hotspots. Ook startte Outbreak zijn succesvolle #Bassface-campagne deze maand en lachten we ons dood om vijf zangeressen die hun best deden om te zingen op weg naar een orgasme.

Wat tracks betreft hadden we weer ruim de keuze. We gingen bijvoorbeeld uit ons dak op de ep Uberjak’d & Friends van Uberjak'd en ook het nieuwe project van Maxim Reality van The Prodigy mag er zijn.

Juni

‘Rave your way into the day’ was het motto in juni, toen Morning Gloryville hun ontbijtraves in Nederland introduceerde. Ook spraken we met Hardwell en Dannic tijdens Dance4life 10 years en hadden we een onderonsje met Matthew Koma,  bekend van Hardwell's 'Dare You'. Verder werd bekend dat Soundcloud steeds minder geweldig wordt, jammer genoeg.

Deze maand gingen we onder meer uit ons dak op Lucky Date & Gregori Klosman's ‘Evolution’ en luisterden we aandachtig naar het album while (1<2) van Deadmau5.

Juli

Deze zomer werd bekend dat Borgore de meest gehate man in de EDM is  en spraken we met Darko Esser over zijn Tripeo-alterego. Ook pakten we dik uit met een vette Dance Valley-special en mag Erik Arbores eindelijk na elven draaien.

Wat muziek betreft checkten we de vette Dominator 2014-compilatie, gingen we uit ons dak op 'Slenderman' van Julian Jordan en draaiden we Cassegrain's Blood Distributed as Pure Colour behoorlijk vaak!

Augustus

Dillon Francis baalde toen hij een blik cola naar z'n hoofd gesmeten kreeg en een Brit fakete een ontvoering, enkel en alleen om langer te kunnen feesten. De weirdness hield deze maand niet op, want een gast van Club XS in Las Vegas kocht voor 80.000 dollar aan bier enkel en alleen om hier een fort van te bouwen.

Uit ons dak gingen we op 'No Heroes' van Firebeatz & KSHMR ft. Luciana  en checkten we een old school A State Of Trance-jaarmix uit 2004 die eindelijk uitgebracht werd.

September

In september vielen onze bekken open van de belachelijke Selfie-sombrero en lazen we enkele boeken waar je als dj en producer wat aan hebt. Oh, en als je wilt weten wat er gebeurt wanneer je vier tracks van Martin Garrix tegelijkertijd afspeelt klik je hier.

'Welcome' van Bali Bandits kampeerde in onze playlist in september, waarna we ze ook nog interviewden trouwens. 'Overdrive' van Miss Djax deed het ook erg goed.

Oktober

Oktober was druk. Niet gek, met het Amsterdam Dance Event, waarover je alles kunt lezen in ons uitgebreide dossier.
Hier werd ook de nummer 1-dj ter wereld bekend gemaakt en voor de tweede keer op rij is dat Hardwell geworden!

Verder gaat Club Matrixx in Nijmegen sluiten en maakt deze plaats voor Club Monte Carlo. Ook Den Haag is een nieuwe club rijker met Magistrat.

Uit ons dak gingen we op de remix van 'Blame' door R3hab  en het album The Other Shore van Aly & Fila.

November

SFX lijkt niet op te houden met overnames en neemt een belang in ALDA Events. Verder schoven alle top dj's bij Humberto Tan aan en zou Skrillex heus wel de decks willen delen met Paris Hilton... voor vijf miljoen dollar.

We luisterden deze maand veel naar het derde album van Joris Voorn, Nobody Knows en ook 'Till It Hurts' van Yellow claw deed het goed bij ons. Oh, en we blikten ook terug naar Goldie's 'Inner City Life'.

December

Kijkvoer deze maand werd verzorgd door Martin Garrix die je rondleidt op ADE. Ook Beatport had iets te melden, want de downloadportal wil een streamingservice gaan opzetten.

Deze maand luisterden we onder meer naar de anthems van Club Trouw en 'Together In A State Of Trance' van Armin van Buuren. Ook niet om te missen: De gratis Traphall EP van DJ Chuckie en ChildsPlay!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws