Dancemuziek levert Nederland bijna 118 miljoen euro op

Eveline Meijer | 14 januari 2015
headlines


De dancemuziek doet het in Nederland erg goed en het is ook nog eens een van onze grootste exportproducten. Beter nog: van alle export van Nederlandse muziek in 2013 is dancemuziek goed voor 75 procent van de opbrengsten, maakte Quote gisteren bekend.

De Nederlandse muziek bracht in 2013 in totaal 158 miljoen op. Optredens van grote dj's als Hardwell, Armin van Buuren en Tiësto sleepten 111 miljoen euro binnen en de verkoop van dancetracks was goed voor bijna zeven miljoen euro, waarmee dance het grootste deel van het totaalbedrag heeft opgeleverd. De exportwaarde is de opbrengst van Nederlandse muziek die in het buitenland wordt verkocht, na aftrek van de gemaakte kosten. Salarissen, winst en belastingen worden er echter niet van af getrokken.

Weinig?

Toch lijkt het wat laag als je naar de cijfers kijkt die Forbes vorig jaar publiceerde over de inkomsten van een aantal Nederlandse dj's. Quote denkt dat veel dj's veel tijd in Noord-Amerika doorbrengen en daar hun inkomens ook laten staan. Daarnaast gaat een deel van de opbrengsten niet naar Nederland, in verband met diverse rechten en buitenlandse bankrekeningen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws