Sport je klaar voor het festivalseizoen

Tess Maidman | 27 januari 2015
headlines


Over een paar maanden begint het festival seizoen en dat betekent dat je natuurlijk op en top wil shinen. Naast een opvallende outfit is het ook niet verkeerd om goed in je vel te zitten. Dit bedoelen wij letterlijk. Sportscholen als Fit For Free en Basic Fit zitten tegenwoordig door heel Nederland en bieden je een goedkoop abonnement, dus waarom zou je, behalve omdat je lui bent, niet een poging wagen tot gezond bezig zijn? Move that ass, het liefst op de fiets, naar die fitnessapparaten en ga voor de gezonde tour. Wil je sneller resultaat boeken? Wij hebben hieronder wat tips voor je in petto.

Begin met een fitnessschema

Een training is de doorslaggevende factor voor het krijgen van spiergroei en dat is de bedoeling, want het mag altijd strakker. Dit geldt voor iedereen. Ook iemand die genetisch veel aanleg heeft om te groeien zal toch eerst moeten trainen wil er vooruitgang geboekt worden. Daarom is het belangrijk een fitnessschema te gebruiken zodat je alles duidelijk op papier hebt en je een doel hebt. Aan de hand van jouw ervaring kun je een schema nemen voor verschillende doelgroepen. Beginners, gevorderden, een schema om af te vallen of een full body schema. Je kunt hier kijken voor de fitnessschema’s, verder zijn er genoeg sites die gratis schema’s bieden.

Hoe vaak moet je trainen?

Als je vooruitgang wilt boeken is het van belang minimaal twee keer per week te trainen. Jouw spieren moeten een constante prikkel krijgen waardoor ze geactiveerd worden sterker te worden.

Trainingsopbouw

Als je net begint met trainen moet je vooral niet zwaar gaan trainen. Hier moet een opbouw in zitten. Het beste is om elke week het gewicht dat je gebruikt te verhogen als het je makkelijk afgaat. Daarnaast is voldoende rust na elke work out ook essentieel, want je spieren moeten herstellen. Train je op maandag jouw benen, zorg dan dat je ze daarna minimaal 72 niet traint, zodat ze bij de volgende training meer progressie boeken.

 Variatie

Mocht je al een tijdje bezig zijn met trainen, verras je spieren dan door veel gevarieerde oefeningen toe te passen. Het aantal herhalingen, de intensiteit en de snelheid moeten soms ook weer worden aangepast. Het is namelijk goed om te zorgen voor nieuwe prikkels voor de spiergroepen.

 

Fitness and leisure icons

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws