Curbi, misschien wel de opvolger van Martin Garrix

Eveline Meijer | 3 maart 2015
headlines


Bij Spinnin' Records zitten veel jonge artiesten die doorbreken, kijk bijvoorbeeld naar Martin Garrix en Oliver Heldens. Daar is nu een nieuw talent aan toegevoegd: Curbi. De zestienjarige komt uit het Britse Essex en zijn single 'Discharge' doet het erg goed.

En dat 'Discharge' het zo goed doet, is niet onterecht. De plaat heeft een lekker hoog tempo, en een net iets andere sfeer dan de meeste deephouse platen hebben. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van claps en hoge tonen. 'Discharge' is heerlijk dansbaar en lekker upbeat, een prima toevoeging aan jouw playlist en die van je favoriete club!

https://www.youtube.com/MoaDnuD3ETY

Complete composities

Curbi is niet nieuw binnen de muziek, zo leerde hij al drummen toen hij zeven jaar was. Maar sinds een paar jaar maakt hij ook nummers, waar 'Discharge' er één van is. 'Drums waren niet genoeg voor me', lacht hij. 'Ik wilde complete composities maken. Dus toen ik dance ontdekte, kocht ik FL Studio en begon ik mijn eigen tracks te maken.' De Brit is hard op weg naar zijn doorbraak, waarbij zijn eerste droom dus al is uitgekomen: muziek uitbrengen bij Spinnin'. 'Ik heb nog heel veel nieuwe ideeën voor nieuwe muziek', zo vertelt Curbi. 'Ik moet alleen mijn tijd slim verdelen tussen optredens, studiotijd en school. Het zijn drukke dagen, maar ik ben jong genoeg om overal mijn tijd voor te nemen. Ik kijk uit naar de toekomst!'

'Discharge' is nu verkrijgbaar op Beatport en te beluisteren op Soundcloud en YouTube. Meer weten over Spinnin'? Check dan ons interview met hun ceo Eelko van Kooten!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws