Pharrell kan nog wat leren van onze Advocaat van de Nacht

Eveline Meijer | 13 maart 2015
headlines


Onze eigen Advocaat van de Nacht heeft je inmiddels van alles verteld over copyrights, maar het lijkt er op dat Pharrell hier nog wel iets van kan leren. Zijn hit 'Blurred Lines' met Robin Thicke en T.I. lijkt volgens de Amerikaanse rechtbank te veel op 'Got To Give It Up' van Marvin Gaye. Maar nu lijkt Pharrell ook met 'Happy' in de problemen te komen.

'Happy', de monsterhit van Pharrell van afgelopen zomer, zou ook een kopie zijn van een track van Marvin Gaye: 'Ain't That Peculiar', aldus de familie van de in 1984 overleden artiest. Toch lijkt Pharrell voorlopig geluk te hebben: Nona Gaye, één van de nazaten van Marvin Gaye, is voorlopig niet van plan om juridische stappen te ondernemen.

'Blurred Lines'

Dit kan met de rechtzaak van eerder deze week te maken hebben. Toen werd Pharrell, samen met de andere makers van 'Blurred Lines', veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 7,4 miljoen dollar voor plagiaat. De artiesten gaan echter in hoger beroep, al is het nog maar de vraag of dit zin heeft. Op YouTube zijn inmiddels diverse vergelijkingsvideo's en mashups verschenen en hier valt inderdaad uit op te maken dat de twee tracks erg veel op elkaar lijken. Hetzelfde geldt overigens ook voor 'Happy' en 'Ain't That Peculiar'. Check het zelf!

https://www.youtube.com/1RVlo0lPkcM

https://www.youtube.com/dhr3XL78mk8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws