Duncan Stutterheim: 'Het voelt toch alsof ik mijn ding al wel heb gedaan'

Peter Güldenpfennig | 8 april 2015
headlines


'Ik heb altijd op de dansvloer gestaan, altijd. Nu doe ik dat niet meer. Neem de muziek van Martin Garrix; ik kan het waarderen, maar sta er niet op te dansen', aldus Duncan Stutterheim, mede-oprichter van ID&T in een interview met De Volkskrant waarin hij vertelt te stoppen bij ID&T.

Op 4 juli, tijdens het vijftienjarige jubileum van Sensation, stopt de ondernemer er definitief mee. 23 jaar heeft hij feesten georganiseerd en ID&T mede grootgemaakt als organisatie achter diverse concepten als Thunderdome, Mysteryland en Sensation. Veel van deze concepten worden inmiddels wereldwijd georganiseerd.

Het in 1992 opgerichte ID&T is sinds 2013 in Amerikaanse handen. Toen zei Stutterheim hierover dat deze deal ID&T kon helpen om flexibeler te reageren op nieuwe ontwikkelingen. Nu blijkt hij gemengde gevoelens over de overname te hebben: 'Ik ben ondernemer in hart en nieren, nu ben ik alweer twee jaar in loondienst. Ik kwam erachter dat dat heel andere koek is.' Ook de leeftijd, hij is nu 43, in combinatie met 23 jaar organiseren speelt enigszins mee in zijn beslissing om te stoppen: 'De vlam is wat minder; het voelt toch alsof ik mijn ding al wel heb gedaan.'

Of Stutterheim weer feesten gaat organiseren na zijn vertrek is nog niet bekend. Allereerst neemt hij een jaar vrijaf.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws