Vinyl voor iedereen met QRATES

Peter Güldenpfennig | 11 mei 2015
headlines


Vinyl is terug van nooit echt weggeweest. Sterker nog, het is hipper dan ooit om dergelijke zwarte plakken in je kast te hebben staan. Dus mocht je zelf tracks maken, dan is er niets vetters dan deze op een plak vinyl te hebben toch? Probleem: het persen van vinyl is niet goedkoop. En dus combineert de gloednieuwe service QRATES de mogelijkheid voor jou om je plaat te persen middels crowdfunding.

Het werkt zo: je maakt je vinylproject aan middels een eigen QRATE-store. Hierop laat je mensen jouw project financieren met maximaal negentig dagen. De kosten bepaal je zelf, afhankelijk van het vinyl dat je kiest, hoeveel je er laat persen en hoe je de cover vormgeeft. Dan is het enkel zaak om je project te promoten en haal je het beoogde bedrag binnen, heb je voor je het weet een eigen plak in huis.

Bovendien biedt QRATES je ook de mogelijkheid om je vinyl via je QRATES-store te verkopen. Dit steekt wel een beetje, want een distributiedeal heeft QRATES natuurlijk niet voor je gesloten. En dus hoef je niet te verwachten dat jouw plaat in de winkel komt te liggen.

Mocht je nu alvast willen weten hoe jouw toekomstige release eruit komt te zien, kun je alvast jouw vinyl vormgeven met de online editor.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws