Exportwaarde Nederlandse dance 200 miljoen euro

Joni Hendrix | 28 mei 2015
headlines


Wij Nederlanders houden wel van een feestje en laat die feestjes nou ook belangrijk zijn voor de Nederlandse economie. De afgelopen jaren steeg de exportwaarde van dance gemiddeld met vijftig procent per jaar. Als dit groeitempo doorzet, komt de exportwaarde voor Nederland dit jaar uit op bijna 200 miljoen euro!

Onderzoek dance-industrie

Het ING Economisch Bureau deed onderzoek naar de Nederlandse dance-industrie en de conclusie die wij eruit kunnen trekken is: dance is onmisbaar! Met 170 dance-events per jaar, 2,7 miljoen bezoekers en Nederlandse dj’s die de toplijsten domineren is de dance-industrie belangrijk voor de Nederlandse economie. De stijging van de exportwaarde van de afgelopen jaren, zorgt ervoor dat dit jaar de waarde op bijna 200 miljoen euro uit zal komen. Dat is vergelijkbaar met de Nederlandse verdiensten aan kleding. Hiermee wint de dance-industrie de laatste jaren aan economisch belang.

Optredens

Jaarlijks zetten dj’s, vj’s, agencies en producers ongeveer 260 miljoen euro om. Via optredens, opnames en rechten voegde de totale export van de dance-industrie in 2013 bijna 120 miljoen euro toe aan de economie. De grootste omzet is afkomstig uit optredens, namelijk maar liefst 94 procent van het totaal.

Meer inkomsten dj's

Natuurlijk profiteren de dj’s ook van de populariteit van dance, want zij zien hun inkomsten ook alleen maar stijgen. De top tien best betaalde dj’s halen inmiddels zo’n 208 miljoen euro per jaar binnen. Het duurt niet lang meer of de dj’s halen de tien best verdienende voetballers in. Dus zeg maar dag met je handje Messi en Ronaldo!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws