SFX sluit tweede kwartaal af met verlies

Peter Güldenpfennig | 13 augustus 2015
headlines


Ondanks grotere bezoekersaantallen op evenementen en een stijgende omzet, heeft SFX het tweede kwartaal van 2015 toch af moeten sluiten met verlies.

Het verlies bedraagt 48 miljoen dollar. De omzet steeg met 48,3 procent, terwijl ook de bezoekersaantallen groeiden. Echter zijn de kosten ook omhoog gegaan, wat het verlies moet verklaren.

Verder stipt SFX nog enkele hoogtepunten aan in de financiële resultaten van het bedrijf. Zo wordt de samenwerking tussen Spotify en Beatport genoemd, die in het vierde kwartaal van dit jaar gelanceerd wordt en wat 'de plek voor elektronische muziek op Spotify' moet worden. Ook de goedbezochte festivals Tomorrowland, Awakenings en Defqon.1 worden als hoogtepunten gezien.

Toch gaat het SFX niet voor de wind. Naast het verlies doet ceo Robert Sillerman pogingen SFX van de beurs te halen. Dit is een behoorlijk proces wat vooralsnog niet gladjes verloopt. Zo doet Beatport aan bepaalde labels geen betalingen meer totdat het proces voltooid is. Ook is Sillerman in een rechtszaak verwikkeld aangaande de oprichting van SFX Entertainment. Het bedrijf zou twee partners buitenspel hebben gezet tijdens de oprichting van het bedrijf.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws