TomorrowWorld 2015: één groot drama

Mark Hofman | 29 september 2015
headlines


Wat een heel mooi festival had moeten zijn, liep uit op één groot drama. TomorrowWorld 2015 gaat de geschiedenisboeken in als hét festival dat letterlijk in het water liep.

What's up?

Het kan zijn dat je het even gemist hebt, maar TomorrowWorld verliep niet helemaal zoals gepland. Op de laatste dag van het festival kwam er een bericht naar buiten dat niemand meer het terrein op mocht. De mensen die op de camping sliepen mochten blijven, maar verder mocht niemand meer naar binnen, dit kwam door het slechte weer.

TomorrowWorld bracht het volgende bericht naar buiten:

Today, Sunday September 27, TomorrowWorld will only be accessible to visitors currently camping at DreamVille. Continuous rainfall over the last three days has severely limited capacity of the parking lots, entrance roads and drop off locations in and around the festival site. The experience of the TomorrowWorld visitors is always TomorrowWorld’s number one priority, so TomorrowWorld was forced to close all daily parking lots and drop off locations. TomorrowWorld regrets that festivalgoers with day tickets, guest list tickets, and anyone not already camping at DreamVille will unfortunately not be able to access the festival. The last day of the festival will go on for the 40,000 visitors already situated in DreamVille, with David Guetta, Armin Van Buuren, and Martin Garrix all on deck.

Veel mensen met kaartjes voor zondag hebben lang uit zitten kijken naar het festival maar kwamen thuis van een koude kermis, toch is dit niet de reden waarom het festival een drama was. Op zaterdagavond, na de show, waren er duizenden mensen die vastzaten op het parkeerterrein van het festival.Er zou een shuttlebus rijden van en naar het festivalterrein, maar deze kwam niet opdagen.

Mensen hadden zelfs tickets gekocht voor de bus. Het weer was slecht, er was geen eten of drinken en mensen sliepen op de grond in de modder. Het ergste van alles: er werd niks aan gedaan.

Reacties

De Facebookpagina van het festival is een hotspot geworden voor mensen die woest zijn over deze omstandigheden, ook Twitter was een populair medium voor de, naar onze mening, terechte klachten. De grootste irritatie van de festivalgangers is niet zo zeer dat de bussen niet reden, maar meer dat ze achtergelaten werden zonder enige vorm van hulp.

IMG_8588-576x1024

De foto's zeggen genoeg over het voorval, mensen die op straat slapen of op de motorkap van een auto, het gebeurde allemaal.

De organisatie vond het overigens niet nodig om te reageren op het drama van zaterdagavond. Er werden prachtige foto's geplaatst van het festival en excuses aangeboden voor de zondag. Als je alleen de Facebook van het festival hebt gevolgd, dan is er naar jou idee niks gebeurt, behalve dat op zondag de tickets niet geldig waren. Ook daarover ging het los op social media.

IMG_8591-576x1024IMG_8590-576x1024

De geschiedenis van TomorrowWorld

TomorrowWorld is een groot edm feest dat jaarlijks gehouden wordt in de Chattahoochee gebergte in Georgië. Het festival is een Amerikaans verlengstuk van Tomorrowland en wordt georganiseerd door ID&T België. De organisatie werkte eerst samen met ID&T Nederland maar dat hield op na de overnamen van SFX. In maart 2013 werd de eerste editie gehouden en in datzelfde jaar was het festival genomineerd voor een International Dance Music Award. In het eerste jaar trok het festival 140.000 bezoekers aan, in het tweede jaar waren dat er 150.000. Afgelopen weekend werd de derde editie gehouden van het festival, en dat zou zomaar eens de laatste kunnen zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws