Pas op! Levensgevaarlijke pil met ADE-logo in omloop

Mark Hofman | 5 oktober 2015
headlines


Gezondheidsinstituut Trimbos waarschuwt al sinds vrijdag over een xtc-pil die in omloop is, de pil bevat een extreem hoge dosis MDMA en is om die reden levensgevaarlijk. Omdat de tabletten door heel het land gesignaleerd zijn gaat het instituut over op een landelijke waarschuwingsactie.

De drug, die in totaal 510mg weegt, bevat 250mg MDMA en is te herkennen aan de lichtgele kleur, de vierkante vorm en het ADE logo wat op de pil staat. Dit is overigens de meest bekende variant, maar volgens Trimbos zijn er meerdere varianten in omloop.

Actie

Trimbos probeert met man en macht het gebruik van de drug te stoppen. Door middel van posters en waarschuwingen op fora waar veel drugsgebruikers actief zijn, probeert het instituut het gebruik van de pil een halt toe te roepen.

Trimbos
Bron: omroepwest.nl

ADE

Waarom het ADE-logo op de pil staat is Trimbos niet duidelijk, maar waarschijnlijk is dat om in te springen op de buzz rond ADE. De start van het festival staat immers al bijna voor de deur, op 14 oktober barst het feest los in Amsterdam. Vorig jaar kwamen er drie mensen om door het gebruik van drugs en het instituut wil er alles aan doen om dat deze editie te voorkomen.

De beste tip die we kunnen geven is: neem de pil niet en gooi hem weg! Meer informatie over hoe om te gaan met drugs vind je op drankendrugs.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws