ADE: Revealed Recordings - 5 Year Anniversary - the Label Revealed

Peter Güldenpfennig | 17 oktober 2015
headlines


Revealed Recordings bestaat vijf jaar, en dat wordt gevierd met ondermeer een ADE Next Conference. Wij waren aanwezig om van ondermeer labeleigenaar Hardwell zelf het geheim achter het succes van het label te horen.

Geen genres

De sound van Revealed ligt tussen electro en big room, soms wat progressive house, redelijk breed dus. Hardwell zelf is redelijk open minded, dus het tekenen van een track voor Revealed gaat niet enkel om genre, het gaat om goede muziek. ‘Ik vind zelf dat we niet eens meer in genres moeten denken’, aldus Hardwell.

Contracten

Revealed werkt niet met exclusiveiteitscontracten. Hardwell: ‘We werken niet met dat soort contracten. We zitten in een creatieve industrie en dergelijke afspraken gaan regelrecht tegen de creativiteit in. Als een release beter bij een ander label past dan Revealed, dan moeten dat niet tegengehouden worden. Vanuit het publiek komt een vraag: 'Hoe zit dat dan met andere labels zoals Spinnin' Records, hoe verhouden die zich tot de contracten van Revealed?' Hardwell: 'Het enige wat ik daarover kwijt wil: er is een reden dat Martin Garrix er is weggelopen.' Die zit.

Promotie

Wat promotie betreft leunt het label enorm op Hardwell. Als hij een track op Ultra draait, dan betekent dat een boost voor de track. Dan kan het nog wel maanden duren voor een track uitkomt, maar de buzz is er dan wel. Daarnaast is er natuurlijk Hardwell’s eigen radioshow Hardwell on Air, wat ook een goede tool is om tracks onder de aandacht te brengen.

Publishing

We maken ook kennis met de uitgeverskant van Revealed. Er zit een heel team achter elke Revealed-release die zorg dragen voor copyrights, sample clearances en correcte attributie van schrijvers die meegewerkt hebben aan een track. Hier steekt veel werk achter en levert soms problemen op, omdat diverse partijen verschillende interesses hebben.

Investeren in muziek

Hoewel iedereen in geld denkt wanneer het over dance gaat, legt Hardwell uit dat er meer steekt achter Revealed. ‘Wij zijn hier om goede dance uit te brengen’, zegt Hardwell. ‘Toen ik nog onbekend was en mijn tracks naar labels stuurde, waren ze gewoon niet geïnteresseerd. Dan gaat zo’n 40+ A&R-manager mij vertellen wat ik moet veranderen aan mijn track. Terwijl ik elk weekend in de club sta en de crowd lees, en hij enkel achter z’n bureau zit. Dat is toch bizar?’

De toekomst van Revealed

Op het moment gaat het goed met Revealed, maar wat staat er op stapel de komende jaren? Dat wordt van moment tot moment bekeken. Hardwell: ‘Zowel Dyro als Dannic hebben nu een eigen label (WOLV en Fonk, red.), omdat het tijd wordt voor hen om hun eigen signature sound uit te bouwen. Dat is wat we blijven doen, artiesten ondersteunen in hun sound.’

Geinteresseerd in een release op Revealed Recordings? Drop hier je demo!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws