Dannic: ‘Ik wil dat een track een unieke sound heeft’

Casper Janssen | 18 oktober 2015
headlines


Woensdag 15 oktober was het de avond van Hardwell en zijn label Revealed in de Heineken Music Hall. Ik mocht backstage om één van zijn meest succesvolle protegés te interviewen: Dannic

Deze week staat er een vol programma voor de deur. Heel belangrijk is natuurlijk vanavond met Hardwell en Dyro b2b2b draaien en je geeft masterclasses. Zijn er nog speciale dingen waar je erg naar uitkijkt?
Ik kijk eigenlijk naar alles uit! Wat ik ook erg tof vind is dat ik mijn eigen label heb gelanceerd; Fonk Recordings. Ik ga daar deze week veel mee bezig zijn. We staan deze donderdag en vrijdag voor het Dylan hotel met een speciale Demo Drop bus. Hier kunnen jonge, opkomende producers hun demo’s afgeven en ik ben er zelf ook aanwezig zodat ze ook echt contact met mij kunnen hebben. En als ik er een toffe track tussen vind, teken ik die misschien wel.“

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen label te beginnen?
“Ik wilde een plek hebben waar ik vooral mijn eigen sound kon releasen. Dat doe ik natuurlijk ook wel bij Revealed Recordings, maar dit is echt volledig van Dannic. Ik vind het heel tof om er mee bezig te zijn, ik kan hier echt mijn eigen pad bepalen. Ook werk ik nu al heel veel achter de schermen, dus het was alleen maar mooi om dat uit te breiden. Ik had al mijn eigen Selection EP, waar ik niet echt de sound van Revealed op neerzette maar wel mijn sound. Hier konden jonge gasten ook hun tracks op releasen. Daarnaast vind ik het ook heel fijn dat ik jonge talenten kan helpen hogerop te komen.”

En hoe pak je dat dan aan? Wanneer ga jij iemand benaderen en hoe ga je dan vervolgens verder?
“Uiteraard let ik erop of een track een unieke sound heeft. Het hoeft voor mij nog niet helemaal precies afgemixt te zijn en perfect te klinken. Als ik denk dat het potentie heeft dan nodig ik ook graag een artiest uit om de track klaar te maken om te releasen.”

Heb je een paar namen die wij zeker moeten onthouden volgens jou?
“Ja zeker. Allereerst Tom & Jame al sinds het begin, zij hebben ook op mijn Selection wat uitgebracht. Ook heb ik samen met ze de track ‘Clap’ uitgebracht. Ook support ik jongens als Kago. En naast deze twee nog veel meer jonge producers. Maar ook ikzelf uiteraard. Ik kan bij mijn eigen label echt mijn ei kwijt.”

Betekend dit dat je afstand neemt van Revealed Recordings?
“Nee, het opstarten van Fonk Recordings betekent zeker niet dat ik wegga bij Reveal of waar dan ook. Ik heb eigenlijk nooit ergens vastgezeten. Het ligt volledig aan de track die ik produceer waar ik het ga releasen.”

Je zegt het zelf al: je hebt een eigen sound. Maar vanavond draai je b2b2b samen met Hardwell en Dyro. Je staat dus met twee andere personen achter de draaitafels. Heb je dan ook het gevoel dat je een beetje belemmerd wordt om jezelf te laten zien?
“We draaien natuurlijk al langer samen en ik kan ook wel uitwijken naar andere sounds, op dat gebied ben ik redelijk breed opgevoed zeg maar. Ik hou er wel van om het goed dansbaar te houden en lekker groovy.”

Vanavond draai je alleen de b2b2b, dat duurt één uurtje. Had je niet langer willen draaien?
“Draaien is altijd leuk, maar ik denk dat een uurtje voor vanavond wel genoeg is!
Ik denk dat ik daarna al moe genoeg ben, haha.”

Deze week ga je dus veel bezig met je eigen label, hier ontmoet je vast en zeker ook fans de geïnspireerd zijn door jou. Maar ga je ook tijd besteden aan de fans die niet bezig zijn met produceren maar wel helemaal gek zijn van Dannic?
“Ik heb vandaag vooral een beetje rondgelopen door Amsterdam. Ik werd niet zozeer belaagd, maar er kwamen wel veel mensen op me af die vroegen of ik met ze op de foto wilde, super leuk! Ik draaide ook bij Slam!Fm en toen was het ook erg leuk om mensen te zien zitten met hun Dannic caps. Het voelt goed dat mensen er speciaal voor mij naartoe komen.”

Ga je deze week of binnenkort nog nieuwe muziek uitbrengen, op je eigen label of bij Revealed?
“Er komt een nieuwe plaat aan, in samenwerking met Sick Individuals. Deze wordt eind oktober en heet ‘Feel your love’. Vrijdag (16 oktober) brengen we de teaser uit, en het is echt heel vet! We hebben met een bedrijf uit Hollywood samengewerkt voor deze teaser, en het ziet er echt heel gelikt uit. We zijn ook super blij met de plaat, het is een perfecte mix tussen onze sounds.

Nu je in Nederland draait, komt er ook veel publiek uit je persoonlijke omgeving?
“Jazeker, veel kennissen en familie die komen kijken. Helaas zijn er ook veel mensen die niet kunnen komen, het is immers gewoon een doordeweekse dag en zij moeten morgen alweer vroeg werken.”

Je bent nu dan even terug, maar normaal ben je overal op de wereld te vinden. Hoe houd je zo’n tourleven nou vol?
“In het begin had ik zeker last van oververmoeidheid. Toen ik net bezig was durfde ik ook nog geen ‘nee’ te zeggen, draaien was het enige wat er op dat moment bestond voor me en alles was feest, en dat heb ik geweten. Nu leef ik inmiddels veel gezonder. Ik heb nu een nieuwe tourmanager, en we doen vaak in het hotel samen fitness. Die jetlags zijn slopend. Je moet wel een goede conditie hebben. Ik ben eigenlijk bezig met een soort topsport, mensen vergeten dat altijd. Ik zeg ook wel eens dat ik betaald wordt om te reizen. Je bent telkens bezig om van A naar B te komen, dan sta je weer een paar uur te draaien en dan moet je weer door. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten. Voor de rest doe ik niet aan vitaminepillen en dat soort dingen.”

Hoe ziet jouw voorbereiding voor vanavond eruit. Je draait nu samen met Hardwell en Dyro, gaan jullie dan ook samen zitten vlak voor de show?
“Het grappige is dat wij elkaar bijna nooit zien. We zijn vanmorgen samen de studio ingedoken en hebben wat nieuwe edits gemaakt. We zijn ook bezig met een collab, maar daar kan ik helaas niet al te veel over loslaten! Het was wel nodig om elkaar weer te zien en de nodige dingen voor vanavond te bespreken.

Is er ook één van jullie echt het alfa mannetje tijdens zo’n set?
“We hebben op zich wel duidelijke afspraken met elkaar. Meestal is het zo dat Jordy en ik in het eerste gedeelte vooral aan het draaien zijn terwijl Robbert bezig is het publiek op te zwepen. In het tweede deel gaan we met z’n drieën een grote megamix verzorgen waar we muziek draaien van trap tot hardstyle en onze eigen muziek. Natuurlijk kan er ook iets fout gaan als je met veel man achter de tafel staat, maar dat bewijst ook weer de echtheid van onze set.”

Is er nog iets dat je kwijt wilt aan je fans?
“Het klinkt misschien wat afgezaagd maar ik ben zo ontzettend blij met de steun van mijn fans. Ik vind het altijd leuk om hun reacties te lezen, ook de negatieve, want daar leer ik weer van!”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws