Betalen voor YouTube?

Mark Hofman | 22 oktober 2015
headlines


Er werd al enige tijd gespeculeerd dat YouTube geld gaat kosten voor gebruikers, nu is er bekend gemaakt dat die speculaties kloppen. Voordat je boos je bureaustoel wegschopt of je telefoon door het raam gooit, is het misschien handig om eerst even door te lezen. Je kan er namelijk zelf voor kiezen of je geld gaat betalen of niet. Snap je er niets meer van?  Wij geven je wat uitleg.

YouTube Red

youtube-red

YouTube komt met een nieuwe concept: je kunt het platform gaan gebruiken als gratis gebruiker of als premium gebruiker. YouTube Red gaat het platform worden voor de premium gebruiker die voor $9.99 per maand extra features en content krijgt. Je bent met een premium account eindelijk af van al de reclames die voor en tijdens de video voorbijkomen, maar ook is er een offline functie beschikbaar. Het is met YouTube Red mogelijk om video's te downloaden en deze oflline te bekijken, ook krijg je een soortgelijke feature met YouTube Music. Die functies zijn leuk, maar nog niet echt het betalen waard. Waar YouTube zich vooral op focust is exclusieve content voor de betalende gebruiker. Series als Scare PewDiePie, CollegeHumor Project en een reality serie over Zombies, zullen alleen voor de leden van Red te zien zijn.

Of de service het geld waard is moet nog maar blijken, de Amerikanen mogen vanaf 28 oktober het platform uitproberen. Net als bij Spotify is de eerste maand gratis en mocht je nog steeds met vraagtekens zitten, dan kan je de video hieronder bekijken voor extra uitleg.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws