Deadmau5 klaagt platenlabel aan

Mark Hofman | 27 oktober 2015
headlines


Het Canadese platenlabel Play Records loopt al aanzienlijke tijd te rommelen met remixes en mashups van landgenoot Joel Zimmerman, en dat is de dj nu zat. Zimmerman, ook wel bekend als Deadmau5, klaagt het label aan en het bedrag dat hij eist is niet niks.

In 2006 kwam een jonge Deadmau5 in contact met Play Records en hij zou in die tijd afgesproken hebben om twee remixes te maken voor de baas van het label, Meleny Brown. Kort daarna tekende hij een aantal publicatie- en management contracten bij het label en vertrok een jaar later naar Three Six Zero Group. Omdat de Canadees nog onder contract stond, kocht hij zichzelf los van het contract zodat hij de rechten van zijn eerdere tracks bleef houden.

Deadmau5

In de contracten staat dat beide partijen het erover eens zijn dat Deadmau5 de volledige rechten van zijn vorige, en ook nieuwe remixen, behoudt. Klinkt als een goede deal, maar Play Records heeft zich daar de afgelopen jaren niet aan gehouden. Het label releast tracks van Deadmau5 zonder dat hij daar toestemming voor geeft of, in sommige gevallen, zich totaal niet mee bemoeit heeft. Joel Zimmerman zou Deadmau5 niet zijn als hij het laat zitten zonder er wat aan gedaan te hebben, en daarom stapt hij naar de rechter.

Play Records wordt aangeklaagd door de producer vanwege contractbreuk en het schenden van rechten. Het label heeft zijn logo gebruikt waar het niet mocht en bracht oude tracks uit als nieuwe. Joel Zimmerman is boos en eist daarom tien miljoen dollar van het label.

Het mogen duidelijk zijn: je moet gewoon niet sollen met Zimmerman.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws