Interview: 2000 and One

Partyscene Redactie | 30 december 2011
headlines

2000 and One aka Dylan Hermelijn is druk: touren met Sensation, produceren, 7 labels... tijd voor een gesprek om even bij te praten.

Tekst: Frank Böhm
2000 and one
Hoe was je Sensation tour met Joris Voorn?
Geweldig! Het is echt een toffe ervaring om voor 40.000 feestgangers op het grootste indoor event met het beste geluidssysteem ter wereld te draaien. Ik moet zeggen dat het Sensation avontuur een privilege en hoogtepunt in mijn carrière genoemd mag worden.

Vertel eens wat interessante anekdotes over deze tour?
Nou… tijdens een aantal optredens hebben ik en Joris (onafhankelijk van elkaar) uit enthousiasme op de DJ booth staan dansen! Mijn dans-debuut was tijdens de kick off op Sensation in Amsterdam, Joris deed zijn dansje in Denemarken. Niet zo verstandig misschien gezien de hoogte van de stage, dus dat doen we dan ook maar niet meer...

Stond het publiek open voor jullie sound?
Zeker weten! Het is geweldig om de energie van het publiek in elk land steeds weer te ervaren. Onze set is natuurlijk niet te vergelijken met de sound van mainstream "pop house" maar daarentegen hebben we het in elke stad voor elkaar gekregen om de zaal volledig op zijn kop te zetten. Dat bevestigt maar weer dat onze sound hoe dan ook geliefd is bij het grote publiek en we hebben onze stempel dus kunnen drukken.
2000 and one
Welke platen deden het ‘t beste?
Daar kan ik geen specifiek antwoord op geven gezien elke set echt anders was.

Ik begrijp dat zelfs Paris Hilton een nieuwe fan van je is?
Wie? ;-)

Welke editie van Sensation was het hoogtepunt en waarom?
Elke editie was te gek maar de kick off in Amsterdam was erg speciaal. Ook de energie in St. Petersburg Rusland was geweldig… what a night!

Heeft het nog leuke boekingen opgeleverd in die landen waar je optrad?
Ja natuurlijk, ik ben na Sensation St. Petersburg nogmaals geboekt in Rusland waar ik daarvoor niet vaak heb gestaan. Maar de grootste eye opener voor promoters is dat ze nu weten dat mijn roots ook bij house liggen. Het is nu ook duidelijk voor de jongere generatie dat ik al 20 jaar bezig ben in de muziek industrie.

Hoe gaat t met je labels?
Al mijn zes labels (100% Pure, Remote Area, Area Remote, Intacto, Bitten, BangBang!) doen het goed en er komt vanaf 2012 zelfs een nieuw vinyl only label bij: Moving Vibrations. Dit label gooit het over een andere boeg. De focus ligt voonamelijk op deephouse maar met een link naar experimenteel zoals ambient en dub. Echt weer anders dan de sound die op de huidige labels verschijnt. Dus houdt "Moving Vibrations" in de gaten. Je hebt hierbij trouwens de primeur!
2000 and one
Een vinyl only label is bijzonder in deze tijd van usb sticks en laptop! Draai je zelf nog met vinyl en denk je dat er genoeg dj’s zijn die er nog mee draaien?
Ik heb laatst nog een vinyl only set gedaan in de Panorama Bar in Berlijn! Heerlijk om weer door mijn platen collectie te gaan en klassiekers terug te vinden van o.a. Dj Duke, Roy Davis Jr., Patrick Chardronnet, Dave Ellesmere, Shur-I-Kan, May Day, Armando, Aux 88… Ik ben gevraagd in 2012 weer een aantal vinyl only sets te doen. Daar kijk ik nu al naar uit!

In september 2011 heb ik een vinyl only EP op mijn label BangBang! uitgebracht genaamd Kreamm. Die release heeft het erg goed gedaan wat aangeeft dat er nog altijd een gezonde markt voor is. Die paar vinyl DJ’s die er nog zijn maken het waard om vinyl te blijven supporten en stimuleren.

Wat vind je van de huidige Nederlandse dancescene?
De huidige Nederlandse dancescene evalueert in diversiteit. Clubs als Studio 80 en festivals als Awakenings en Mystery Land stijgen er wat mij betreft op wereld niveau met kop en schouders bovenuit. Iets om trots op te zijn!

De Nederlandse sound is op dit moment erg hot in het buitenland, kijk naar Afrojack bijvoorbeeld. Merk jij daar wat van?
Zijn populariteit wekt nieuwsgierigheid op in het buitenland. Hierdoor wil men meer van de Nederlandse dancescene gaan ontdekken. Afrojack heeft daarmee ook deuren geopend voor de underground scene.

Welke nieuwe producers moeten we in de gaten houden?
Chube.Ka, Alex Costa, Kaiserdisco, TacoMan, Jose M, Taras van de Voorde…

Als je zelf de line up van Sensation mocht samenstellen hoe zou die eruit zien?
Laurent Garnier
Luciano
Deep Dish
Joris Voorn LIVE
Carl Cox
Eric Prydz LIVE

Tenslote, wat zijn je plannen voor 2012?
Te veel om op te noemen eigenlijk! Op DJ gebied zal ik in 2012 veel in Amerika touren gezien ik net bij mijn nieuwe agentschap Bullitt Bookings ben verwelkomt. In februari zal mijn eerste grote Amerika tour van start gaan. Op mijn labels zullen in 2012 ook een aantal grote projecten van start gaan. Op 100% Pure zal onder meer een rework van Steve Rachmad’s legendarische album “Secret Life of Machines” (eerder uitgebracht in 1995) uitkomen waaronder remixes van befaamde artiesten. Een project waar ik ook al een hele tijd naar uitkijk zij de 100% Pure label showcases die nu naast Nederland ook wereldwijd gaan plaatsvinden. Er zijn al label-parties gepland in Rusland en Duitsland. Hou www.facebook.com/100percentpurerecords en www.facebook.com/dj2000andone in de gaten om van alles op de hoogte te blijven.

Foto’s: Christoph Voorn

Aanbevolen voor jou:
De pareltjes van GOGO Jongerenreizen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws