Vrijbuiters

Partyscene Redactie | 29 december 2011
headlines

De Vrijbuiters Nieuwjaarsconferentie vindt plaats op 1 januari in Utrecht.

Vrijbuiters trekt in 2012 verder het land in en start op 1 januari het nieuwe jaar direct zoals het hoort. In de Utrechtse Winkel van Sinkel zal er op deze datum dertien uur lang worden gefeest, terwijl goede voornemens vooruit worden geschoven. Voor deze Nieuwjaarsconferentie heeft Vrijbuiters de handen ineengeslagen met een aantal bondgenoten en samen zullen zij het nieuwe jaar inluiden. Oude bekenden en nieuwe gezichten zullen elkaar hier treffen. Het geluid zal komen van onder meer Darko Esser, Sandrien, Erik Heijting, Wouter de Moor, Pitto, Samuel Deep en Vrijbuiters voorman Freddy Spool.

pitto

Waar in de oud Germaanse tijd de komst van het nieuwe jaar nog twaalf dagen lang werd gevierd, lijkt dat nu niet meer van deze tijd. Vrijbuiters vindt het zaak deze oude tijden te laten herleven en ging met haar bondgenoten in beraad. Na een strak overleg werden snode plannen gesmeed en deze worden op 1 januari opgediend. Alle partijen waren het erover eens; de traditionele Oud & Nieuw viering krijgt een niet zo traditioneel staartje en zo zal er op de eerste dag van het nieuwe jaar nog dertien uur kunnen worden doorgefeest. De klassieke Winkel van Sinkel zal in deze uren het domein zijn van Nachtbrakers, sympathisanten, bekende figuren, ochtendgloorders, liefhebbers en uiteraard de artiesten.

Vrijbuiters is een Amsterdams collectief dat op moderne wijze de oude waardes van verbroedering en vrijgevochtenheid vertaalt en doet dit door zeldzame en eigenwijze bijeenkomsten te organiseren. De wijze raad luidt dan ook: 'Begin je goede voornemens pas op 2 januari'.

Check ook www.vrijbuiters.in.

Aanbevolen voor jou:
Mobile review: OnePlus 5T is het beste androidtoestel van...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws