Loveland

Partyscene Redactie | 6 december 2011
headlines

Ook Loveland is slachtoffer van het Koninginnedagbeleid van Amsterdam.

De Amsterdamse organisatie Loveland Events organiseert sinds 1995 een gratis feest op Koninginnedag in de binnenstad van Amsterdam. Sinds 2010 vindt het evenement plaats in de Plantagebuurt op een omheind sportpark dat toegang biedt voor maximaal 5000 bezoekers. Loveland Events heeft onlangs te horen gekregen dat Loveland Queensday, net als de evenementen van Radio 538 en SlamFM, moet uitwijken naar een locatie buiten de centrumring. Burgemeester ziet het evenement als risicovol, terwijl het een kleinschalig evenement is en er in de afgelopen 16 jaar nog nooit sprake is geweest van gevaar voor de openbare orde.

loveland

De organisatie van Loveland Queensday tast dan ook in het duister over de reden van dit besluit. Loveland Queensday is sinds jaar en dag een vast onderdeel van Koninginnedag in Amsterdam; met dit gratis evenement wil de organisatie graag iets teruggeven aan de stad en haar inwoners. Ondanks enkele verhuizingenvan het event is er in alle voorgaande jaren nog nooit negatief is geadviseerd door de betrokken diensten. Een verhuizing die de organisatie nota bene zelf heeft geïnitieerd i.v.m. veiligheid en openbare orde. Een goed voorbeeld doet volgen is dan misschien hier van toepassing m.b.t. de grote evenementen met landelijke uitstraling, die in de ogen van Loveland Events al jaren de veiligheid van bezoekers niet meer kunnen garanderen.

Aangezien de laatste locatie zich niet binnen de centrumroute van Koninginnedag bevindt, moeten bezoekers de locatie gericht opzoeken en er een behoorlijk stuk voor omlopen. Het is gebleken dat alleen de mensen die interesse hebben in het evenement bereid zijn deze omweg te nemen, wat de algehele sfeer ten goede is gekomen. De bezoekers van dit evenement zijn dus zeker niet de raddraaiers of 'comazuipers' waar in dit kader vaak over gesproken wordt, maar zijn overwegend Amsterdamse jongvolwassenen die een leuke Koninginnedag willen vieren met muziek waar zij van houden.

Check ook www.loveland.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws